دبیر انجمن واردکنندگان برنج کشور تعدد منابع تامین برنج را راه حل مناسبی برای تامین کسری این محصول در کشور دانست.

مسیح کشاورز گفت: یکی از موضوعاتی که می‌تواند در تامین کسری برنج به کشور کمک کند تعدد منابع تامین برنج از کشور‌های مختلف است.

او می‌گوید: به عنوان مثال اگر فقط بخواهیم از کشور هندوستان برنج وارد کنیم بعد از آنکه ذائقه مردم به برنج هندی میل کرد آن‌ها می توانند با افزایش قیمت برنج‌، بازار این محصول در کشور را به چالش بکشند.

به گفته کشاورز افزایش منابع تامین برنج فقط محدود به کشور‌های آسیایی نیست و امکان دارد در کشوری مثل آرژانتین نیز برنج با کیفیت پیدا شود که می تواند به عنوان مبدا جدید واردات این محصول به کشور در نظر گرفته شود.

نیاز سالانه کشور به برنج بر اساس برآوردهای صورت گرفته سه میلیون تا ۳.۲ میلیون تن است که حدود ۲/۲ میلیون تن در کشور تولید و ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن نیز  عمدتا از کشورهای هند، پاکستان و تایلند وارد می شود

دبیر انجمن واردکنندگان برنج کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بخش خصوصی در کنار اینکه نگران تامین کسری برنج کشور است نگران بحث تجاری این محصول نیز می‌باشد به همین دلیل به دنبال تامین منابع جدید از کشور‌های دیگر همچون پاکستان و تایلند است.

به گفته کشاورز برنج‌هایی که در کشور تایلند تولید می‌شود شاید قیمت پایین تری نسبت به برنج‌های هند و پاکستان داشته باشداما از لحاظ کیفی در اندازه برنج‌های کیفی ایران همچون طارم است.

او می‌گوید: مشکلی که در محدودیت واردات برنج تایلندی به وجود آمد این بود که شرکت بازرگانی دولتی به جای برنج کیفی، برنج پرمحصول و درجه دوم تایلندی وارد کرد که ۴ سال در انبار‌ها دپو شد و به دلیل آنکه تاریخ این محصولات نگذرد اقدام به عرضه در بازار کرد

به گفته کشاورز استقبال نکردن مردم از این برنج‌ها این شائبه را برای وزارت جهاد کشاورزی بوجود آورد که تمام برنج‌های تایلندی وارد شده مشکل دارند و این نهاد اقدام به ممنوعیت  واردات برنج از کشور تایلند کرد که با طرح مساله و رفع این شائبه محدودیت واردات برنج از تایلند نیز برطرف شد.

بر اساس برخی گزارش ها از اتحادیه وارد کنندگان برنج ، امسال مجموع واردات برنج ۳۰۸ هزار و ۸۶۲ تن بود که ۳۵۰ هزار تن آن توسط شرکت بازرگانی دولتی و حدود ۲۰۰ هزار تن آن از سوی تجار وارد کشور شده است.

تغییرات جهانی قیمت برنج و نرخ ارز امکان واردات این محصول توسط بخش خصوصی را دشوار کرده بود و همین امر سبب کاهش واردات توسط این بخش شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۲۰:۱۹ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
این راه حل
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۲۰:۱۹ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
این راه حل ها بدرد خودتون میخوره
آخرین اخبار