معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در نشست کمیته کنترل آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب خام و پساب گفت: هرچند دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نسبت به استفاده از این پساب در برخی محصولات کشاورزی حاشیه رودخانه شاهرود و روستاهای اطراف هشدار داده است، اما موضوع باید مدیریت شود.
به گفته عباس زاده جلوی سوء استفاده برخی کشاورزان که به صورت غیرقانونی از پساب برداشت و استفاده میکنند، باید گرفته شود.
او گفت: استفاده از پساب فاضلاب برای کشاورزی باید توسط سازمان جهاد کشاورزی تعیین تکلیف شده و محصولاتی که بلامانع است اعلام شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: در طول سالهای گذشته، مکانهای برای تخلیه فاضلاب خام به وسیله تانکر در برخی شهرستانها مشخص شده که دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نسبت به برخی مکانها و تانکرهای فاقد مجوز گلایه دارد.
عباس زاده گفت: حمل و تخلیه فاضلاب خام به وسیله ۱۶ تانکر در استان انجام میشود و از لحاظ تعداد و حجم این تانکرها که سالانه ۸۰ هزار مترمکعب است، مشکلی وجود ندارد، اما ساماندهی و مدیریت تانکرها مهم است.
او گفت: فرمانداران میبایست نسبت به شناسایی تانکرهای حمل فاضلاب که فاقد مجوزند اقدام و در مهلت یک ماهه تانکرها را ساماندهی کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها نباید اجازه دهند فاضلاب در اراضی کشاورزی رهاسازی شود و در صورت مشاهده باید جلوی استفاده غیرمجاز کشاورزان برای آبیاری محصولات از پساب فاضلاب گرفته شود.