حسین کارگر گفت: احداث سقاخانهها از زمان قاجار در پی خشکسالی گسترده آغاز شده بود و خیران به همین منظور چاهی را حفاری کرده و در کنار آن چهارچرخی تهیه کردهاند و افراد پس از کشیدن آب، آن را در حوضچههای سنگی میریزند تا مورد استفاده ساکنان اطراف و رهگذران قرار بگیرد.
او میگوید: یکی دیگر از دلایل احداث سقاخانهها زنده نگه داشتن واقعه کربلا و تشنگان دشت نینوا است که در کشورهای مذهبی از مهمترین دلایل احداث سقاخانهها به محسوب میشود.
به گفته مدیر منطقه سه شهرداری اصفهان، علاوه بر حفظ و ارزش گذاری به ابنیه تاریخی این سنت قدیمی و با ارزش را جزو طرح های خود قرار دادهایم به طوری که با احداث میدان امام علی (ع) و ساماندهی بازارهای اطراف آن در سالهای گذشته شش سقاخانه هارونیه، بازار ریسمان، بازار حاج محمد جعفر، تل عاشقان، دروازه نو و کرمانی مقابل پارکینگ کرمانی را مرمت و ساماندهی کردهایم.
کارگر گفت: به تازگی مرمت و ساماندهی سقاخانه چهارراه نقاشی طی مراسمی مورد بهره برداری قرار گرفت و سقاخانه بازار رنگرزها مرمت شده و با احداث درب شبکهای چوبی تکمیل و راه اندازی خواهد شد.
او گفت: تاکنون هشت سقاخانه توسط شهرداری مرمت و ساماندهی شده و ۱۰ سقاخانه دیگر جزو پروژههایی است که در آینده نزدیک در دست اقدام قرار خواهد گرفت.