امیرحسین جمشیدی گفت: مسابقه طراحی یادمان مقاومت، با همکاری استانداری و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس و شهرداری شیراز با هدف ارج نهادن به مقام والای رزمندگان و شهدای استان برگزار شده است.
جمشیدی به جانمایی نصب یادمان مقاومت در بام شیراز به عنوان یکی از مرتفعترین نقاط این شهر اشاره و گفت: محدوده زمین اجرای این پروژه یک هکتار و مکان اجرای پروژه در حدود ۲ هزار متر مربع در ضلع جنوبی کمربندی شمال شیراز با نام بام شیراز است.
به گفته جمشیدی، وجود کوه در این محل با اختلاف ارتفاع حدودا ۴۰۰ متری نسبت به محدوده پیرامونی، قابلیت شکلگیری یک نشانه شهری تاثیرگذار در سطح شهر شیراز را امکان پذیر میکند.
او گفت: یادمان مقاومت فارس در محدوده تعریف شده طراحی و با ابعاد متناسب به منظور ایجاد یک نماد شهری قابل رویت و با رعایت فضاهای مهم پیرامونی انجام میشود.فضاسازی و طرح یادمان نیز با توجه به حکمت اصیل هنر و معماری ایرانی اسلامی انجام میشود.
مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس گفت: امکان طراحی در محوطه اطراف یادمان نیز با توجه به طرح پیشنهادی وجود خواهد داشت.
جمشیدی گفت: این مسابقه به شکل فراخوان عمومی بوده به صورت یک مرحلهای برگزار میشود و فضاسازی و طرح یادمان با توجه به حکمت اصیل هنر و معماری ایرانی اسلامی انجام میشود ؛ ضمن اینکه فضای یادمان مشجر و دسترسیهای آن از قطاع به مرکز خواهد بود؛ علاوه براین فضاسازی اطراف طرح شامل نمازخانه و وضوخانه و سرویس بهداشتی در طرح لحاظ خواهد شد.
مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس گفت: طرح مذکور باید همبستگی فرهنگی موفق و موثری میان مناسبت های فرهنگی ایرانی اسلامی با کیفیتهای فرهنگی تاریخی فارس و شیراز برقرار سازد و در وجه تصویری از غلط بودن جنگ و پایدار بودن صلح و مشروع بودن دفاع و اخلاقی و عقلانی بودن مقاومت در سطح ملی تداعی کند.
جمشیدی گفت: در انتخاب طرحهای منتخب این مسابقه علاوه بر تمام ویژگیهای مورد نظر، استفاده حداکثری از درخت به مثابه عنصری نمادین در اسطوره شناسی ، منظر پردازی، نمادپردازی و حکمت هنر اسلامی و دین پژوهی ایرانی اسلامی در راستای توجه به هویت کالبدی شهر شیراز، مورد نظر خواهد بود.
او همچنین معیارهای پایه ارزیابی طرح که توسط هیئت داوران تعیین شده است را تشریح و گفت: طرح یادمان مقاومت فارس با توجه به حکمت هنر ایرانی اسلامی باید نشان دهنده شأن و اهمیت جایگاه دفاع مقدس باشد و علاوه بر آن با رعایت تناسبات شهری به عنوان یک شاخص شهری اجرا شود.میزان تحقق پذیری طرح، تعلق آن به فرهنگ ایرانی اسلامی، استفاده از طرحهای بومی استان و منحصر به فرد بودن ازدیگر معیارهای پایه ارزیابی طرح است.
مدیر مسابقه طراحی یادمان مقاومت نیز در خصوص فرایند انتخاب آثار برگزیده از ارائه مهلت سه روزه به افرادی که اثر خود را به دبیرخانه این مسابقه ارسال کردهاند اما اثر آنها به عنوان اثر قابل داوری انتخاب نشده است، خبر داد .
اثنیعشری گفت: معترضین تا ۲۷ خرداد ماه جاری فرصت دارند تا اعتراض خود را از طریق سایت دفتر فنی استانداری فارس به ثبت برسانند، بعد از گذشت این مهلت، به اعتراضات رسیدگی و نتیجه آن اعلام خواهد شد،
او گفت: کمیته داوری این مسابقه متشکل از نمایندگانی از استانداری، راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی ساختمان و بنیاد حفظ آثار فارس و شورای اسلامی و شهرداری شیراز و همچنین دانشگاههای شیراز، آزاد اسلامی و هنر شیراز است.
او گفت: دفتر فنی استانداری فارس به اعضای این کمیته اعلام کرده است که تا پایان خردادماه امسال اسامی نمایندگان خود به عنوان داوران این مسابقه را اعلام کنند.
مدیر مسابقه طراحی یادمان مقاومت با یادآوری اینکه داوری آثار برگزیده در نیمه اول تیر ماه انجام و اسامی منتخبین اعلام خواهد شد، گفت: به نفرات برگزیده اول تا سوم جوایز نقدی تعلق خواهد گرفت و آثار ۱۵ نفر اول نیز قابل تقدیر خواهد بود.
اثنیعشری گفت: رتبه نخست این مسابقه مبلغی معادل ۶۰ میلیون تومان، رتبه دوم ۴۰ میلیون و رتبه سوم ٣٠ میلیون تومان اهدا خواهد شد و اسامی صاحبان آثار منتخب این مسابقه از طریق سایت دفتر فنی استانداری اعلام خواهد شد.