همه گیری کرونا از زمان آغاز ۵۳۵ میلیون نفر را آلوده و ۶ میلیون و ۳۱۰ هزار تن را به کام مرگ کشانده است. فارغ از تبعات جانی و اقتصادی گستردهای که کووید ۱۹ بر بشر تحمیل کرده، سلامت روان جامعه نیز به دلیل این بیماری به مخاطره افتاده است.
به نقل از خبرگزاری رویترز، تحقیقات متعدد نشان داده است استرس ناشی از همه گیری کرونا باعث آسیب به عموم مردم شده است. در این میان، زنان آسیب بیشتری متحمل شدهاند. یافتههای دانشمندان نشان میدهد استرس ناشی از همه گیری باعث اختلال در عملکرد تخمدانها میشود.
محققان آمریکایی در مطالعات خود بر روی ۱۱۲ زن در طول همه گیری کرونا دریافتند ۶۶ درصد آنها (دو سوم) شاهد اختلال تخمک گذاری بودهاند. این درحالی است که تحقیقات مشابه در ۱۳ سال قبل بر روی ۳۰۱ زن نشان داد تنها ۱۰ درصد آنها از چنین مشکلی رنج میبرند. در هر دو آزمایش رده سنی شرکت کنندگان ۱۹ تا ۳۵ سال بود.
به طور معمول تخمک گذاری از تخمدان زنان دو هفته پیش از آغاز قاعدگی رخ میدهد. دانشمندان مشاهده کردند که اختلال در روند تخمک گذاری این افراد به دلیل استرس ناشی از همه گیری یا دیرهنگام و یا اصلا رخ نمیداد.
ثبت اطلاعات مربوط به دوره قاعدگی این زنان نشان داد آنها به طور قابل توجهی از اضطراب، نگرانی، افسردگی، سراسیمگی، افکار منفی، استرس بیش از اندازه محیطی، مشکلات خواب، و سردرد در طول همه گیری کووید ۱۹ رنج میبردند.
دکتر درلین پریر، مسئول این تحقیقات از دانشگاه بریتیش کلمبیا در این باره میگوید: با مقایسه دو تحقیق مشابه انجام شده در فواصل ۱۳ سال پی میبریم چگونه استرس ناشی از همه گیری کرونا به مانند یک بیماری خاموش باعث اختلال در عملکرد تخمدانها و برهم خوردن چرخه قاعدگی زنان شده است.
پیشتر نیز تحقیقات دیگر نشان داده بود استرس ناشی از همه گیری کووید ۱۹ باعث آسیب روانی به زنان شاغل، کهنسالان و کودکان شده است. تغییر سبک زندگی به دلیل اعمال محدودیتها و نیز آمار بالای تلفات این همه گیری در جهان باعث وارد آمدن استرس زیاد به مردم شده است.