هشتمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در شهرکها و نواحی صنعتی استان کردستان با دستور کار بررسی مشکلات و رفع موانع تولید در شهرکهای صنعتی سنندج یک و سه با حضور تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی استان در سالن جلسات فرمانداری سنندج تشکیل شد.
این کارگروه از هشت ماه گذشته فعالیت خود را در استان آغاز کرده و هر ماه بررسی مسائل و مشکلات تعدادی از شهرکها ونواحی صنعتی استان را در دستور کار قرار داده است.
در هشتمین جلسه این کارگروه که با حضور فرماندار سنندج، مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان، روسای ادارت و جمعی از تولیدکنندگان مستقر در شهرکهای صنعتی سنندج یک و سنندج سه برگزار شد، عمده مشکلات این دو شهرک صنعتی از سوی صاحبان واحدهای تولیدی و مدیران عامل شرکتهای خدمات عمران این دو شهرک مطرح و تصمیمات لازم برای رفع این مشکلات اتخاذ شد.
رفع مشکل انتقال زباله شهری به شهرکهای صنعتی سنندج
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان مشکل اصلی پیشرو شهرکهای صنعتی یک و سه سنندج را قرار گرفتن آنها در بافت مسکونی این شهر خواند و گفت: این جلسه به منظور بیان دغدغه و گلایهمندی تولیدکنندگان مستقر در این شهرکها از برنامه اعلامی قطعی برق از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان، رفع مشکل حمل زباله و دفع نامناسب فاضلاب ناحیه منفصل شهری نایسر از طریق خطوط انتقال فاضلاب این ۲ شهرک صنعتی تشکیل شده است.
احمد خسروی گفت: با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین؛ حمایت از تولید و تولیدکنندگان داخلی یک وظیفه همگانی است و: تحمیل هزینههای اضافی بر تولیدکنندگان سزاوار نیست و نمونه این مسئله انتقال زبالههای خانگی توسط جمعی از شهروندان به محدوده شهرکهای صنعتی سنندج یک و سه سنندج است.
او می گوید: انتظار میرود درخصوص مشکلات جمع آوری و دفن این زبالهها نیز به طور ویژه و با همکاری شهرداری سنندج راهکاری ارائه شود.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان گفت: حدود ۷.۲ هکتار از اراضی متعلق به شهرک صنعتی سنندج یک، توسط تعدادی افراد سودجو تصرف و با ساخت و سازهای غیرقانونی به منطقه مسکونی و سکونتگاه این افراد تبدیل شده است که با پیگیریهای مداوم شرکت شهرکهای صنعتی استان از طریق مراجع قضایی، حکم خلع ید و رفع تصرف از اراضی مذکور صادر شده است.
خسروی خواستار همفکری اعضاء حاضر در جلسه و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اجرایی و عملی آنها به منظور رفع این معضل و احقاق حق دولت و واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی سنندج یک شد.
حمایت ویژه از واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی سنندج
فرماندار سنندج هم در این جلسه با اشاره به حمایت همه جانبه دولت از تولید کنندگان گفت: تولید کنندگان در خط مقدم مبارزه با تحریمهای ظالمانه قرار دارند و همه دستگاههای اجرایی و مسئولان موظف هستند برای حمایت و رفع مشکلات پیش روی واحدهای صنعتی همه تلاش خود را به کار بگیرند.
حسن عسکری گفت: سنندج دارای ظرفیتها و قابلیتهای اقتصادی فراوانی است و برای بالفعل کردن آن از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و امیدواریم در سفر آتی رییس جمهور به کردستان مصوبات خوبی را در راستای توسعه زیرساختهای صنعتی در استان شاهد باشیم.
او یکی از سیاستها و برنامههای مهم دولت را حمایت از تولید و تولیدکنندگان خواند و گفت: تلاش برای فعالیت واحدهای صنعتی در شهرکهای صنعتی سنندج با تمام ظرفیت و رفع موانع و جلب مشارکت بیش از پیش بانکها از دیگر موارد مهمی است که باید به آن بپردازیم.
فرماندار سنندج می گوید: شرکت شهرکهای صنعتی استان در ایجاد زیرساختهای لازم در شهرکهای صنعتی سنندج یک و سنندج سه نقش دارد، شهرکهای صنعتی سنندج برای توسعه واحدهای تولیدی نیازمند تامین منابع مالی و توجه ویژه ادارت خدمات رسان هستند لذا تمام ارگانها بیش از گذشته باید به واحدهای تولیدی در این راستا کمک کنند.
گفتنی است، در ادامه این جلسه مشکلات واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی سنندج یک و سه از سوی مدیران واحدهای تولیدی مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصمیماتی در راستای اجرای تابلوهای ورودی این دو شهرک، همکاری شهرداری در اجرای دیوار کشی با آرامستان بهشت محمدی، بررسی مجدد روزهای خاموشی از سوی شرکت توزیع برق استان و تلاش برای رفع سایر مشکلات این دو شهرک صنعتی مصوب شد.
شرکت شهرکهای صنعتی کردستان در چهارم اردیبهشت سال ۱۳۷۰ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شد و تاکنون به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان در ۱۲ شهرک، هفت ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی زمین واگذار کرده است.
این شرکت با دارا بودن یک مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۱۳۸۲ قرارداد منعقده و بهرهبرداری از ۷۱۱ واحد صنعتی و واحد کارگاهی زمینه اشتغال مستقیم ۱۲ هزار نفر را در استان کردستان فراهم کرده است.