پیامد‌های نابودی جریان اقیانوس اطلس در جهان

تغییرات آب و هوایی باعث کاهش سرعت نوار نقاله جریان‌های اقیانوسی می‌شود که آب گرم را از مناطق استوایی به اطلس شمالی می‌رساند.

کارشناسان در یک بررسی به پیامد‌های عمیق آب و هوای جهانی در صورت فروپاشی کامل نوار نقاله اقیانوس اطلس پرداختند و دریافتند که فروپاشی این سیستم موسوم به گردش واژگونی نصف النهار اقیانوس اطلس، آب و هوای زمین را به حالتی شبیه به لانینا تغییر خواهد داد.

این وضعیت به معنای بارش باران‌های سیلابی بیشتر در شرق استرالیا و تشدید خشکسالی‌ها و آتش سوزی‌ها در جنوب غربی ایالات متحده است. ساکنان سواحل شرقی استرالیا می‌دانند پدیده لانینا به چه شکل است. تغییرات آب و هوایی اتمسفر را با هوای مرطوب پر کرده در حالیکه دو تابستان لانینا، آب‌های اقیانوس شمال استرالیا را گرم کرده است.

همچنین در جنوب غرب آمریکای شمالی، خشکسالی بی سابقه و آتش سوزی‌های شدید جنگلی فشار زیادی را بر خدمات اورژانس و بخش کشاورزی وارد کرده است، به طوریکه آتش سوزی‌های سال ۲۰۲۱ به تنهایی حداقل ۷۰ میلیارد دلار هزینه داشته است.

آب و هوای زمین پویا، متغیر و همیشه در حال تغییر است. اما وضعیت کنونی ما در انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به کل سیستم ضربه بزرگی وارد میکند که پیامد‌های نامشخصی در پی خواهد داشت.

گردش واژگونی نصف النهار اقیانوس اطلس چیست؟

گردش واژگونی اقیانوس اطلس شامل جریان عظیمی از آب گرم استوایی به سمت اقیانوس اطلس شمالی است که به ملایم نگه داشتن آب و هوای اروپا کمک می‌کند. همچنین به مناطق استوایی این فرصت را می‌دهد تا از گرمای مازاد رها شوند. واژگونی معادل آب‌های قطب جنوب را می‌توان در نیمکره جنوبی یافت.

به گزارش ساینس الرت، از زمان شروع تمدن بشری در حدود ۵۰۰۰ سال قبل، واژگونی اقیانوس اطلس نسبتا پایدار بوده است. اما در طول چند دهه گذشته، کاهش سرعت آن شناسایی شده که موجب نگرانی کارشناسان شده است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار