دستیار وزیر امور خارجه به زمینه‌های شکل گیری کنفرانس مشترک با کشور‌های حاشیه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: ایران به اندازه کافی ابزار و امکانات دارد که با ۱۵ کشور کنفرانس مشترکی را برگزار کنیم.

عبدالله سهرابی در خصوص تشکیل کنفرانس مشترک با کشور‌های حاشیه خلیج فارس و عربستان برای رفع دغدغه‌های بین المللی با اشاره به اظهار نظر وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر اینکه در برابر زیاده خواهی‌های طرف مقابل از ابزار‌ها و اقتدارمان استفاده می‌کنیم و در برابر رفتار منطقی طرف مقابل در چارچوب منطقی ابتکارات و ایده‌های خود را ارائه می‌دهیم، گفت: در حوزه غرب آسیا و همسایگان شرایط ویژه‌ای داریم، زیرا برای نخستین بار نیست که آژانس بین المللی اتمی بدون رعایت شان یک سازمان بین المللی، اقدام سیاسی علیه ایران انجام می‌دهد.

وی برنامه در برنتمه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتگو افزود: آژانس بار‌ها از مراکز ایران بازرسی کرده است، اما وقتی در ایران هستند یک حرف می‌زنند و هنگامی که به آژانس باز می‌گردند تحت فشار لابی صهیونیست‌ها حرف دیگری می‌زنند.

دستیار وزیر امور خارجه در ادامه از اهتمام ویژه دولت برای همکاری با همسایگان گفت و بیان کرد: بعد از وقوع انقلاب اسلامی در سال ۵۷ نخستین دولتی که انقلاب را به رسمیت شناخت کشور کویت و پس از آن نیز کشور قطر بود. دولت سیزدهم با یک نگاه و رویکرد جدید به همسایگان روی کار آمده است.

وی با اشاره به مختصات همسایگان ایران اظهار کرد: ایران با ۱۵ کشور از جمله هشت کشور دریایی با جمعیت ۶۰۰ میلیون نفری همسایه است و ایران با این کشور‌ها به اندازه کافی ابزار و امکانات دارد که دور هم جمع شویم و کنفرانس مشترکی را برگزار کنیم.

سهرابی به ظرفیت‌ها و زمینه‌های شکل گیری کنفرانس مشترک با کشور‌های حاشیه خلیج فارس اشاره و عنوان کرد: سازمان اوپک گازی، سازمان کنفرانس اسلامی و شورای همکاری خلیج فارس از جمله سازمان‌ها و بستر‌هایی هستند که در منطقه وجود دارد.

این دیپلمات با سابقه کشورمان با بیان این موضوع که ایران با شش کشور همسایه خود همکاری‌های امنیتی امضا کرده است، گفت: تنگه هرمز یک جایگاه استراتژیک در منطقه دارد، زیرا بیش از ۴۰ درصد انرژی دنیا از این منطقه مبادله می‌شود و اساسا غذای بخش زیادی از مردم وابسته به این تنگه است که در اختیار جمهوری اسلامی ایران است.

وی از نوع نگاه ایران به همسایگان گفت و بیان کرد: قدرت توانمندی و بازدارندگی در دفاع از همسایگان در اختیار مقامات نظامی جمهوری اسلامی ایران است تا در برابر هر گونه تهدید احتمالی ایستادگی کنند. این مسائل سبب شده است دشمنان ایران و کشور‌های اسلامی منطقه دست و پای آخر خود را بزنند.

 

برچسب ها: سیاست خارجی ، سیاسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Lithuania
ناشناس
۱۵:۰۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۱
برای اینکه با یه نفر پشت میز مذاکره بشینی، نیازی به "ابزار و امکانات" نیست. نیاز به احترام متقابل و نرمش "چی" داره؟ "قهرمانانه"
آخرین اخبار