با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، به دنبال برنامه های آموزشی متوقف و با و راهکارهای فراوانی از جمله چگونگی ارائه دروس، دریافت تکالیف و برگزاری آزمون ها مواجه شد.
به دلیل شیوع و ایجاد محدودیت ها، بیشتر مدارس و دانشگاه های کشور مجبور شدند که فعالیت های حضوری خود را تعطیل کنند و به فکر تغییر شیوههای آموزش از نظام آموزش حضوری به نظام آموزش و یادگیری الکترونیکی به ویژه آموزش آنلاین بیفتند.
علی رغم وجود مزایا و معایب آموزش های الکترونیکی، برخی از دانشگاه ها در کشور و حتی در سطح جهان، از آموزش های الکترونیکی به صورت مستقل برای ارائه آموزش بهره می گیرند و بسیاری از صاحبنظران معتقدند که یادگیری الکترونیکی در بهترین حالت مکمل روش های سنتی است و تجربه موثرتری را برای یادگیرنده به ارمغان میآورد.
با همه مشکلات و تفاسیر گذشته، دانشگاهها از اوایل امسال و بعد از تعطیلات نوروزی با فراهم شدن شرایط و کاهش آمار مبتلایان به کرونا، آغوش خود را به روی دانشجویان گشودند و وزارت علوم طبق مصوبه ای اعلام کرد که برخی رشته ها و سطوح آموزشی ملزم به برگزاری کلاس های حضوری هستند اما همه دانشگاه ها باید امتحاناتشان را بهصورت کاملا مجازی برگزار کنند.
با باتوجه به سردگمی برخی دانشجویان و مشکلاتی که برای بازگشت به دانشگاه داشتند عده ای از دانشجویان فنی و حرفه ای فارس در پی نگرانی خود از نحوه امتحانات حضوری مطالبه ای را در سامانه فارس من با عنوان درخواست برگزاری امتحانات دانشگاه فنی و حرفه ای شیراز به صورت مجازی به ثبت رساندند.
در قسمتی از این مطالبه مردمی آمده است: به دلیل برگزاری تمام و کمال کلاسها تا آخرین روز به صورت مجازی و نبود اطلاع رسانی به موقع دانشگاه به دانشجویان برای امتحانات حضوری (در حالی که مصوبه وزارت علوم مبنی بر حضوری شدن امتحانات با تاخیر بسیار زیاد به دانشجویان دانشگاه اعلام شد) و نبود توانایی دانشگاه بر تهیه خوابگاه برای دانشجویان و غیر ممکن بودن تهیه اسکان تنها در ۲ هفته توسط دانشجویان درخواست داریم مساعدت لازم را مبنی بر مجازی باقی ماندن امتحانات پایان ترم(ترم بهمن) مبذول فرمایید.
محمد جامعی رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس گفت: از چهارده فروردین امسال به صورت حضوری کلاس ها شروع شد اما در برخی از رشتهها این اتفاق نیفتاد زیرا در برخی از رشته ها امکان برگزاری غیر حضوری وجود داشت و چون نگران بودیم اگر تعداد زیادی دانشجو در خوابگاه حضور داشته باشند شاید مجدد کرونا قوت بگیرد این اقدام را انجام دادیم.
او گفت: دانشگاه فنی حرفه ای کشور به عنوان اولین و پیشرو ترین دانشگاه در بستر آموزش حضوری این مسائل را لحاظ کردند، به طور مثال در رشته حسابداری و کامپیوتر و معماری کلاسها به صورت مجازی برگزار شد اما در رشته های عملیاتی مثل رشته جوشکاری، مکانیک و رشته هایی از این دست به صورت حضوری برگزار شد و دانشجویان را در خوابگاه اسکان دادیم و آن ها از امکانات سلف سرویس و خوابگاه بهره مند شدند.
جامعی گفت: در حال حاضر دانشگاه آزاد آزمون حضوری دارد و حتی دانشگاه پیام نور که کلاسی حضوری ندارد، آزمون پایان ترم به صورت حضوری برگزار می شود پس بنابراین موضوع آزمون یک سیاست کلی در وزارتخانه است و ربطی به دانشگاه فنی حرفه ای فارس ندارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس گفت: ما در تلاشیم تا شرایط برای حضوری شدن کلاس ها و دانشگاهها فراهم شود و برگزاری امتحانات به صورت حضوری مانوری است برای اجرای این کار چون غیرحضوری شدن میتواند به کیفیت آموزش لطمه وارد کند که در آموزشهای مهارتی که نیاز به کارگاه و آموزشگاه دارد و به خاطر اینکه کیفیت دانشگاه و کیفیت آموزش افت نداشته باشد باید حضوری برگزار شود.
او گفت: ما برای این که دانشجویان بتوانند با خیال راحت در آزمون ها شرکت کنند رشته ها را جدا کردیم، مکانیک و برق در این تاریخ و ظرف ۱۰ روز امتحانات آنها تمام میشود و گروه بعدی می آید و امتحان میدهد تا بتوانیم خوابگاه ها را با ظرفیت کمتر مدیریت کنیم.
جامعی گفت: ما هیچ مشکلی از لحاظ دادن خوابگاه و سلف سرویس در ایام امتحانات نداریم و هر دانشجویی که بیاید با توجه به آن مکانیزمی که طراحی کردیم میتوانیم تمام و کمال در با همه امکانات در و ارائه خدمات در کنارشان باشیم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس گفت: در این ایام حتی پنجشنبهها خوابگاه و سلف سرویس برای ناهار و شام فعال است تا آن ها دغدغه ای از این بابت نداشته باشند.