نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان گفت: فروش کیلویی نان ضربه مهلکی به کیفیت نان می‌زند و اگرچه گران‌تر نمی‌شود اما در ماهیت به ضرر مردم است.

محمدرضا خواجه درباره فروش نان به‌صورت کیلویی گفت: استدلال این است که با توزیع کیلویی نان، از کم و زیاد شدن نان جلوگیری می‌کنیم.

او می‌گوید: فروش کیلویی نان ضربه مهلکی به کیفیت نان می‌زند، اگرچه فروش نان به‌صورت کیلویی گران‌تر نمی‌شود، اما در ماهیت به ضرر مردم است.

به گفته خواجه دولت در هیچ سالی نرخ نان را براساس قیمت تمام شده و ابتدای سال اعلام نکرده است، بنابراین مادامی که دولت حق نانوا را تضییع کند نمی‌توان تضمین داد که نانوا هم اصول وزن‌کشی نان را رعایت کند. در دنیا اصلاً نان به صورت کیلویی فروخته نمی‌شود، بلکه واحد نان در جهان قرص است نه کیلو.

او درباره اینکه درگذشته در اصفهان نان به‌صورت کیلویی فروخته می‌شد، گفت: به این دلیل بود که نان‌ها به‌صورت تنوری پخت می‌شد و نانوا برای منفعت خود فروش کیلویی نان داشت، اما از نظر کارشناسی این کار اشتباهی است.

خواجه در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود با کیلویی کردن نان کسی تخلف نمی‌کند، می‌گوید: اگر فردی چنین تصوری دارد، اطلاعاتش در حوزه آرد ونان به‌خصوص نان‌های سنتی صفر است.

رواج نان نپخته در کشور، کوتاهی زمان پخت نان و افزایش ضایعات نان از جمله این عوامل است.

او درباره علت اصلی پذیرش فروش نان کیلویی در برخی شهرها، گفت: متأسفانه دولت سر سال نرخ جدید نان را اعلام نمی‌کرد، بنابراین این روش راهی برای جبران هزینه‌های نانوایی است، یعنی یک کیسه آرد ۴۰ کیلویی حدود ۳۰۰ عدد چانه ۲۰۰ گرمی می‌دهد و نانوا برای اینکه کمتر داخل تنور برود، با اجرای این روش وزن را دو برابر کرده و به جای ۳۰۰ مرتبه ۱۵۰ مرتبه داخل تنور می‌رود وکمتر آتش اندامش را می‌سوزاند.

طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اصناف باید آزاد باشند تا بتوانند در فضای رقابتی نرخ محصول خود را طبق اصل عرضه و تقاضا تعیین کنند، بنابراین دخالت در امر چگونگی فروش نان (کیلویی یا قرص نان) مغایر قانون اساسی و طرح آزادسازی نرخ آرد است وقتی یک نانوا آرد ۵۰ هزار تومانی را ۶۰۰ هزار تومان می‌خرد، باید بتواند خلاقیت و نبوغ شغلی خود را برای عرضه محصولاتش اجرا کند تا متضرر نشود.

نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان می‌گوید: اگر دولت جدید می‌خواهد در طرح آزادسازی نرخ نان موفق شود، اشتباهات دولت‌های قبلی را مرتکب نشود و از نرخ‌گذاری دستوری بپرهیزد، همچنین از نظر علمی زمان پخت نان باید به حدی باشد که نشاسته موجود در غلات به خوبی ژلاتینه شود و نان مغز پخت و برشته شود تا وقتی وارد معده شد باعث جذب اسید معلق در معده شده و از بروز پدیده ریفلاکس جلوگیری کند، بنابراین وقتی نان کیلویی شود، مردم را روانه داروخانه می‌کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.