کتاب و کتابخوانی یکی از ابزارهای رشد و تربیت انسان است؛ به همین منظور و به مناسبت هفته کتاب، در راستای افزایش سرانه مطالعه در جامعه و ارتقا سطح علم و آگاهی عمومی مردم نسبت به مقوله کتابخوانی، پویش «کتابخوان برتر» برای نخستین بار در باشگاه خبرنگاران جوان برپا شده است.
تمام مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان و علاقمندان به شرکت در این پویش میتوانند از بین ۴ کتابی که ما در این فراخوان معرفی کردهایم، یک مورد را انتخاب و خلاصه شدهی آن را به صورت کتاب صوتی با حداکثر زمان ۴ دقیقه با صدای خود برای ما از طریق صفحه صدای مردم ارسال کنند.
گفتنی است در پایان هفته کتاب و کتابخوانی (۲۷ آبان) از بین آثار ارسال شده، ۴ اثر منتخب با نام فرد ارسالکننده در سایت و کانال باشگاه خبرنگاران جوان منتشر خواهد شد.
منابع پویش کتابخوان برتر
کتاب روی ماه خداوند را ببوس، مصطفی مستور، نشر مرکز
کتاب تابستان ۱۳۶۹، مرتضی سرهنگی، نشر سوره مهر
کتاب رویای نیمه شب، مظفر سالاری، نشر کتابستان معرفت
کتاب پروژهی پدری، قاسم فتحی و جمعی از نویسندگان، نشر اطراف
معرفی کتاب «روی ماه خداوند را ببوس»
کتاب «روی ماه خداوند را ببوس» محبوب ترین اثر مصطفی مستور، رمانی با موضوعی فلسفی و هستیشناسانه است. مستور در کتاب روی ماه خداوند را ببوس در پی پاسخ دادن به پرسشهایی است که همیشه در جدال بین عقل و احساس مطرح میشوند.
یونس دانشجوی دکتری پژوهشگری علوم اجتماعی است. او دارد پایان نامهاش را درباره علت خودکشی دکتر محسن پارسا مینویسد: فیزیکدانی که خودش را از طبقه بیست و چندم یک برج پایین انداخته. در این میان، مهرداد دوست دوران دبیرستانش که عاشق دختری آمریکایی شده و برای زندگی با او به آمریکا رفته بود، بازمیگردد و در ملاقاتی که باهم دارند، میگوید که همسرش جولیا درگیر سرطان و نزدیک به مرگ است، درحالی که یک دختر چهارساله از او دارد. موضوع خودکشی محسن پارسا و مسئله مرگ همسر مهرداد، یونس را که قبلا اعتقادات دینی محکمتری داشته دچار ابهامات و پرسشهایی فلسفی درباره وجود خدا و معنای هستی میکند. این درگیریهای فلسفی و تردیدهای دینی رابطه او و نامزدش را هم تحت الشعاع قرار میدهد و در نهایت تلنگری به او میزند.
معرفی کتاب «تابستان ۱۳۶۹»
کتاب تابستان ۱۳۶۹ شامل ۴۰ خاطره است که نویسنده طی ۳ سال در میان انبوهی از خاطرات اسارت انتخاب کرده است. هر فصل از زبان یکی از اسرا روایت شده و در هر روایت، لحظات بهاسارتدرآمدن سوژههای کتاب به شکل متمرکز در سبکی نزدیک به داستان کوتاه پرداخته شده است. کتاب با داستان خلبان محمد غلامحسینی آغاز میشود و با خاطرهٔ علی علیدوست پایان مییابد و در میان روایتها، خاطرهٔ اسارت افرادی چون معصومه آباد و خلبان یوسف سمندریان نیز به چشم میخورد.
معرفی کتاب «رویای نیمه شب»
رویای نیمه شب نوشته مظفر سالاری است. نویسنده در این کتاب داستانی عاشقانه با زمینه مذهبی را روایت میکند. او در این اثر حکایت دلدادگی جوانی از اهل سنت به دختری شیعه مذهب را روایت میکند.
راه وصال این دو جوان با موانع و اتفاقاتی تلخ و شیرین مواجه میشود. شخصیت محوری داستان پسری به نام هاشم است که پدربزرگ او کفالتش را بر عهده دارد. ابونعیم زرگر، تاجر بزرگ جواهرات است.
ابوراجح حمامی دوست پدربزرگ هاشم است که دختری به نام ریحانه دارد. هاشم عاشق ریحانه میشود و داستان ادامه مییابد. هاشم میداند با شکافی که مذهب بین او و ریحانه به وجود آورده، هرگز امکان رسیدن به ریحانه برایش وجود ندارد. به همین خاطر نیز جرات ابراز عشق را ندارد.
در ادامه داستان، حاکم حله سعی میکند با سرکوب شیعیان و ایجاد نفرت میان سنی مذهبها و شیعیان، جایگاه خود را محکم کند. در این زمان اصلیترین اتفاق داستان برای ابوراجح حمامی رخ میدهد؛ اتفاقی که باعث دگرگونی اعتقادی در حله میشود.
معرفی کتاب پروژهی پدری
نویسندگان این کتاب پدران جوانیاند که دغدغههای مختلف و کودکان متفاوتی دارند و از رازهای مگویی گفتهاند و نوشتهاند که ما تابهحال از پدرها کمتر شنیدهایم و شاید انتظار هم نداریم مردی اینقدر عیان از ترسها و اضطرابهایش بگوید. پروژهی پدری زنان و مردان را فارغ از جنسیت کنار هم مینشاند و یادمان میاندازد تقسیمبندیهای مرسوم مردان مریخی و زنان ونوسی خیالی بیش نیست. ما همه مثل همیم، با دنیایی از اضطرابها و ترسها؛ آنجا که چهلوچند هفته میگذرد و پروژهی پدری آغاز میشود.
روی ماه خدا رو ببوس هم همینطور
کتاب پروژه پدری رو چطور میتونم تهیه کنم
روی ماه خداوندراببوس