مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس گفت: طبق مقررات ملی ساختمان، پس از بهره برداری، بازدیدهای دوره ای و نگهداری از ساختمان ها باید انجام شود که در فارس این روال انجام نمی شود.

فاجعه متروپل در کنار اندوه فراوان، این مسئله را مطرح کرد که چند ساختمان مشابه متروپل در کشور وجود دارد که بالقوه آبستن چنین اتفاقات اندوه باری  است.

احمد وحیدی، وزیر کشور ۸ خرداد ماه، در بخشنامه‌ای به استانداران سراسر کشور، بر لزوم رعایت مقررات ملی ساختمان، ضوابط شهرسازی، ایمنی و اصول فنی و کنترل ساخت و ساز‌ها تاکید کرد.

او در این بخشنامه با بیان اینکه حوادث فرو ریختن چند ساختمان بلندمرتبه در سال‌های اخیر از جمله حادثه برج متروپل در آبادان، لزوم توجه و نظارت مسئولان و سازمان‌های مرتبط را به رعایت اصول فنی و ایمنی در تمام مراحل ساخت و ساز،  بیش از پیش ضروری ساخته است؛ از استانداران خواسته است با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود از جمله سازمان‌های نظام مهندسی، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، بخشداری‌ها، اتحادیه‌های صنفی، ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری و سایر دستگاه‌های مرتبط نسبت به پیشگیری از حوادث مشابه، اقدام کنند.

 امیرحسین جمشیدی مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس در توضیح بخشنامه وزیر کشور گفت: مفاد این بخشنامه در حقیقت در قانون هم ذکر شده است.

او گفت: ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها  می‌گوید اگر بنای نا ایمنی وجود داشت، شهرداری به عنوان متولی شهر، موظف است به اطلاع مالک برساند که مالک نسبت به رفع خطر و استحکام بخشی اقدام کند و اگر مالک انجام نداد، شهرداری می‌تواند اقدام کند و سپس مخارج را با درصدی افزایش از مالک دریافت کند.

جمشیدی گفت: در مورد نحوه تشخیص و شناسایی، در ساختمان‌های جدید، چون مراحل پایان کار، کیفیت بنا، بازدید‌های دوره ای، نگهداری  انجام می‌شود خیلی کم این احتمال است که ساختمان ناایمن وجود داشته باشد و بیشتر ساختمان‌های قدیمی هستند که باید شناسایی شود.

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس گفت: مواردی است که مالک یا استفاده کننده بنا، به اداره کل راه شهرسازی مراجعه کرده و ایرادات در درجه اول به  مالک، سپس به شهرداری گفته می‌شود.

بازدید و نگهداری از ساختمان‌ها انجام نمی شود

او گفت: در موضوع ۲۱ مقررات ساختمان، بازدید‌های دوره‌ای و نگهداری از ساختمان در قانون هم آمده است بعد از زمان اجرا  چون ما شرکت‌های بازرسی و شرکت‌های نگهداری را نداریم، این اتفاق نمی‌افتد.

عمر مفید ساختمان‌ها از ۲۶ تا ۴۰ سال

جمشیدی گفت: عمر مفید ساختمان‌های اسکلت فلزی در ایران ۲۶ سال و اسکلت بتنی ۴۰ سال است.

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس گفت: ساختمانی که از عمر مفیدش بگذرد با توجه به شرایط نگهداری، از لحاظ سازه‌ای مقاومتش کاهش پیدا می‌کند که البته بیشتر این موضوع، مربوط به ساختمان‌های قدیمی می‌شود.

او گفت: رعایت ضوابط ایمنی و آتش نشانی، مبحث مقرارت ملی ساختمان از سال ۸۵ شروع شد و الان هم این شرایط با روند قاطع‌تری دنبال می‌شود.

جمشیدی  گفت: بسیاری از ساختمان‌های شیراز که تعدادشان هم خیلی زیاد است در این زمینه مشکل دارند و بیشتر مسئله‌ای که ما در مورد ساختمان‌ها داریم  نبود مقاومت شان در برابر آتش سوزی است تا موضوعات سازه ای.

 محمدهادی قانع، رئیس سازمان آتش نشانی شیراز گفت: در سازمان آتش نشانی در حوزه پیشگیری بخشی را ایجاد کردیم که از همه ساختمان‌های سطح شهر، مراکز تجاری، اداری، بیمارستان‌ها و حوزه‌های مختلف بازدید انجام شده و گزارش هریک از این بازدید‌ها به شکل تفصیلی برای دادستان ارسال می‌شود.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار