محمدرضا سلاحی در نشست خبری که در راستای سلسله نشستهای مدیران پاسخگو به میزبانی استانداری فارس برگزار شد، گفت: محدوده مشترکین تحت پوشش شرکت توزیع برق شیراز سه میلیون نفر از جمعیت استان است، ٢٠ هزار کیلومتر معادل یک پنجم شبکه توزیع برق فارس در محدوده عملیاتی این شرکت قرار دارد.
او همچنین گفت: 540 میلیارد تومان هزینه نگهداری و احداث شبکه توزیع برق در محدوده این شرکت است که از این میزان ٢٨٠ میلیارد تومان صرف توسعه و احداث شبکه میشود.
مدیرعامل توزیع برق شیراز گفت: خوشبختانه پارسال موفق شدیم که 35 میلیارد تومان از عوارض برق را برای اصلاح و نگهداری شبکه برق ۱۰۰ روستای هدف هزینه و کل شبکه توزیع برق این روستاها را نوسازی و بهسازی کنیم.
سلاحی گفت: از محل همین عوارض، امسال ۲ روستای سرونخودی در سروستان و گشتاسبآباد در ارژن، برق رسانی انجام شده است و برق رسانی به روستای امامزاده محمد در شهرستان سروستان نیز در دستور کار قرار گرفته است.
او گفت: توزیع برق شیراز بیش از یک میلیون و ۱۸۰ هزار مشترک دارد و پارسال ۴۰ هزار مشترک جدید اضافه شده است، تلاش ما برای تحقق شعار سال و گسترش همکاری با شرکتهای دانش بنیان، برنامه ریزی شده و معطوف به اهداف است.
سلاحی گفت: تلاش داریم که ارتباطمان را با شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری بیشتر کنیم و در همین راستا برای دستیابی به تکنولوژیهای برتر و ایدهها در این صنعت، فراخوان مشارکت و دعوت به همکاری نیز صادر کردهایم.
مدیرعامل توزیع برق شیراز همچینن وجود دو دانشگاه مادر در کلانشهر شیراز را یک مزیت نسبی بسیار مهم دانست و گفت: سالیانه ٧٠٠ میلیون تومان با دانشگاه شیراز و دانشگاه صنعتی شیراز قراداد پژوهشی داریم.
سلاحی به طول شبکه در محدوده شرکت توزیع نیروی برق شیراز حدود ۲۷ هزار کیلومتر اشاره و گفت: هزینه نگهداری و بهسازی این شبکه را بسیار بالاست و یکی از برنامههای مد نظر مورد تاکید مدیریت ارشد استان فارس، در نظر گرفتن اقدامات تنبیهی برای مشترکان پر مصرف است.
او گفت: از کل ۸۷۶۰ ساعت در طول سال، بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ ساعت، زمان پیک بار مصرف انرژی برق است، با توجه به ناترازی تولید و مصرف، تلاشها در کوتاه مدت معطوف به مدیریت مصرف انرژی در بخشهای مختلف بوده است.
سلاحی ضمن یادآوری برنامهریزیهای انجام شده در سطح مشترکان بخشهای کشاورزی و صنعتی، با هدف تامین برق مورد نیاز بخش خانگی، گفت: با توجه به تاکیدات مدیریت ارشد استان، برق مشترکان خانگی بد مصرف یا پر مصرف هم بعد از تذکر، قطع خواهد شد.
او گفت: در حال حاضر ٩٦٠ هزار مشترک خانگی تحت پوشش این شرکت قرار دارند، از بین کل مشترکان خانگی تنها حدود ۳ درصد، بدمصرف یا پرمصرف هستند و حدود ۳۰ درصد کل انرژی برق در این بخش را مصرف میکنند که قبل از این پیامکهایی برای آنان ارسال و درخواست شده است که مصرف خود را مدیریت و بهینه سازی کنند.
مدیرعامل توزیع برق شیراز گفت: تغییر ساعات کار ادارات نیز در راستای کاهش مصرف بوده و انتظار میرود با این تغییر، ١٧ مگاوات کمبود برق جبران شود. از زمان ابلاغ این برنامه، برخی از دوایر دولتی تبعیت نکردهاند که براساس تاکیدات مدیریت ارشد استان، از روز شنبه، برق اداراتی که در مدیریت و بهینهسازی مصرف برق همکاری نکنند، قطع میشود.
او، دانشکده ادبیات، شرکت خدماتی ایرانسل و صدای و سیمای فارس را از دستگاههای اعلام کرد که در بحث مدیریت مصرف برق همکاری خوبی داشتند و گفت: بنا به تاکید صریح استاندار فارس با مصادیق پر مصرفی به ویژه در حوزه تجاری برخورد جدی انجام خواهد شد. طرح جمع آوری ریسههای روشنایی و رنگی واحدهای تجاری نیز از هفته آینده آغاز خواهد شد.
مدیرعامل توزیع برق شیراز همچنین استفاده از برقهای غیرمجاز در حاشیه شهرها را از معضلات شرکتهای توزیع برق در کلانشهرها دانست و گفت: شرکت توزیع برق تنها در محدوده خدمات شهری و طرح حریم روستایی، اجازه واگذاری انشعاب دارد و هرگونه استفاده از شبکه برق در محدودههایی خارج از این حوزهها غیرمجاز بوده و مشمول طرح جمع آوری و قلع و قمع میشود.
سلاحی گفت: با توجه به اینکه موضوع واگذاری انشعابات موقت به متقاضیان ساکن در خارج از محدوده حریم شهرها و طرح هادی روستاها منتفی شده است، لذا به هیچ عنوان نمیشود به اینگونه متقاضیان خدمات ارائه داد.
او گفت: منتظر دستور استاندار فارس برای ارائه راهکار قانونی در بحث حاشیه نشینی هستیم، زیرا مصرف غیرمجاز برق در این مناطق حاشیهای وجود دارد، اما برق مجاز در آنجا قابل واگذاری نیست.
مدیرعامل توزیع برق شیراز همچنین سرقت شبکه را از دیگر معضلات این بخش برشمرد و گفت: پروندههای متعددی در خصوص سرقت کابل و تاسیسات شبکه برق، در پایش اقتصادی و امنیتی شکل گرفته و در حال بررسی است.
سلاحی، همچنین هزینه دریافتی بابت هر انشعاب را سه میلیون و ٩٠٠ هزار تومان اعلام و با بیان اینکه بخشی از این عدد براساس قانون به شرکت برق منطقهای تعلق میگیرد، گفت: هزینه واقعی نصب و ایجاد هر انشعاب برای مشترکان خانگی، حدود ۱۵ میلیون تومان است.
او از مصارف مشکوک در برخی از حوزههای مرتبط با بخش کشاورزی خبر داد و گفت: برخی از مصارف در این بخش در ساعات غیرآبیاری مشکوک است که با کنترل سیستمهای هوشمند و بازرسیهای مکرر و همکاری خوب پلیس اقتصادی، ٤ هزار ماینر کشف شده است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق شیراز گفت: سهم هدررفت انرژی برق به دلیل فرسودگی و مشکل شبکهها و تاسیسات برق بالا نیست و در بخش کشاورزی با توجه به هوشمند بودن کنتورها و وجود گروههای نظارت و پایش، اشراف بر روند مصرف دقیق و کامل است.