پیش از این نیز اتاق کنترل مرکزی طرح تصفیه گازوئیل به عنوان گام اساسی شروع عملیات پیش راه اندازی این پروژه، افتتاح شده بود.
با اجرای این ۲ طرح و فراهم شدن مقدمات ورود گاز طبیعی شبکه سراسری به پالایشگاه جنوبی تا ۲ ماه آینده طرح تصفیه گازوئیل شرکت پالایش نفت اصفهان به صورت کامل اجرایی میشود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در مراسم راه اندازی مشعل شماره یک این مجموعه گفت: برغم بدخواهی دشمنان جمهوری اسلامی و تلاش در جهت سیاه نمایی، کارکنان خلاق شرکت پالایش نفت اصفهان و پیمانکاران حاضر در این مجموعه، با همدلی و همکاری پروژه تصفیه گازوئیل را سرعت بخشیدند.
محسن قدیری میگوید: ان شاالله با توجه به پایان یافتن فعالیتهای پیش راه اندازی و متعاقب آن تکمیل فرآیندهای راهاندازی، سایر واحدهای یوتیلیتی مورد نیاز نیز تا اواسط مرداد امسال در سرویس قرار خواهد گرفت.
به گفته او بر اساس برنامه ریزی جدید صورت گرفته، نخستین محموله گازوئیل تصفیه شده طبق استاندارد یورو۵ در آینده نزدیک در واحدهای تصفیه گازوئیل تولید خواهد شد.
با راه اندازی واحد تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان روزانه ۱۰۰ هزار بشکه گازوئیل یورو۵ تولید خواهد شد و ۳۰۰ تُن گوگرد از گازوئیل تولیدی پالایشگاه اصفهان حذف خواهد شد و غلظت گوگرد در گازوئیل تولیدی این شرکت از ۶۰۰۰ PPM به کمتر از ۵۰ PPM میرسد. سودآوری این طرح برای شرکت حدود ۵٫۹ هزار میلیارد تومان (در صورت تداوم نرخهای فعلی) در سال است.
با بهره برداری از این طرح به ازای تصفیه هر بشکه گازوئیل تولیدی ۷ دلار ارزش افزوده عاید شرکت خواهد شد. سود خالص پالایشگاه اصفهان با راه اندازی واحد تصفیه گازوئیل در مجموع ۲۶۳ میلیون دلار خواهد بود و هزینههای انجام شده برای اجرای این طرح ملی پس از ۴ سال برمی گردد.
طرح بزرگ تصفیه گازوئیل (سوخت دیزل) با سرمایه گذاری ۵۴۵ میلیون یورو و ۶۹ هزار و ۱۳۴ میلیارد ریالی در حال راه اندازی مقدماتی در پالایشگاه اصفهان است.
شرکت پالایش نفت اصفهان (پالایشگاه اصفهان) در حال حاضر وظیفه تامین حدود ۲۵ درصد از سوخت کشور را به عهده دارد و بنزین و گازوئیل از محصولات اصلی این شرکت بشمار میآید بطوریکه سوخت ۱۶ استان از جمله اصفهان را تامین میکند.
روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ و چهار میلیون لیتر گازوئیل یورو۵ در این واحد صنعتی تولید میشود.
ایـن شرکت با حدود ۳۰ نوع فرآورده نفتی اصلی و ویژه در منطقهای به مساحت ۳۴۰ هکتار در شمال غربی اصفهان واقع و ظرفیت آن حدود ۳۷۵ هزار بشکه در روز است.