افشارچی گفت: زنجان جزو معدود استانهایی است که در دانشگاههای آن رشته نقشه برداری تدریس میشود و به عنوان پایلوت پنجره واحد زمین انتخاب شده است.
او می گوید: برای بارگذاری کامل زیر ساخت داده مکانی یاهمان SDI در دستگاههای اجرایی ۲۹ لایه اطلاعاتی لازم است که تاکنون ۱۲ لایه بارگذاری شده و مابقی آن باید تا یک هفته آینده آماده شود.
در این جلسه بحث فرونشست در پهنههای شناسایی شده توسط سازمان نقشه برداری کشور مطرح شد که دشتهای خرمدره و سلطانیه در یاین پهنه بندیها وجود داشت که استاندار زنجان عمده دلیل آن رابرداشت بی رویه از آبهای زیر زمینی عنوان کرد.
استاندار زنجان گفت: برای پیشگیری از این مسئله انتقال آب از شاخههای بالا دست سد کینه ورس و برخورد جدی با دارندگان چاههای غیر مجاز در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان نقشه برداری و معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور هم گفت: باید SDI به اولویت دستگاه های اجرایی تبدیل شود و در حال حاضر ۱۲ هزار لایه اطلاعاتی از ۲۳۰ دستگاه اجرایی ساماندهی شده است.
به گفته جاودانه ۲۱۰ پهنه بر اساس اطلاعات داده مکانی در کشور شناسایی شده دچار فرونشست است که بیشترین آن در کرمان است.
او می گوید: ۲ مورد از پهنههای فرونشست در خرمدره و سلطانیه قرار دارد.
رئیس سازمان نقشه برداری و معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: ساخت و ساز در پهنههای فرونشست ممنوع است و باید به این موضوع واقف بود که مسئله فرونشست بسیار خطرناکتر از زمین لرزه است و باعث مرگ آبخوانداری میشود.
به گفته جاودانه سازمان نقشه برداری برای نقشه برداری در شهرهای ارمغانخانه، سهرورد و نیک پی مساعدت لازم را انجام خواهد داد.