یک کارشناس مسائل بانکی گفت: دریافت مالیات از سپرده‌های بانکی اشخاص حقیقی، موجب خلق نقدینگی، افزایش تورم و خروج سرمایه از بخش‌های مولد می‌شود.

سیزدهم خرداد خبری در فضای مجازی مبنی بر اینکه دولت قصد دارد از سپرده بانکی اشخاص حقیقی ۱۰ درصد مالیات دریافت کند، منتشر شد که روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی، پس از گذشت یک روز، آن را تکذیب کرد.

سازمان امور مالیاتی کشور هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: منشأ شایعات در خصوص اخذ مالیات از سود سپرده اشخاص حقیقی، یکی از احکام پیشنهادی در پیش‌نویس لایحه موسوم به «مالیات مجموع درآمد» است که هم‌اکنون در مراحل اولیه کارشناسی قرار دارد که سازمان امور مالیاتی نیز مخالف این پیشنهاد است.

طبق بند یک تبصره یک لایحه «مالیات مجموع درآمد»، همه یا اکثر پایه‌های درآمدی شخص در طول یک سال، پس از کسرمعافیت‌ها و هزینه‌های قابل قبول، مشمول یک مالیات تصاعدی بر مجموع درآمد می‌شود که سود سپرده و سود سهام، مشمول این نوع مالیات خواهند بود.

معافیت مالیاتی حساب اشخاص حقوقی و حقیقی

دریافت مالیات از سپرده‌ بانکی اشخاص حقیقی، سرمایه‌ها را به بخش غیرمولد می‌برد

آقای علی نظافتیان دبیر کمیسیون حقوقی بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: مشمول مالیات شدن سپرده‌های بانکی اشخاص حقیقی باعث خروج منابع از بانک‌ها و کاهش پرداخت تسهیلات می‌شود؛ زیرا، مردم سرمایه‌های خود را به بازار‌هایی مانند طلا، سکه و ارز که معاف از مالیات هستند، می‌برند.

به گفته او، تصویب شدن این طرح تورم را به بازار‌های دیگر می‌کشاند، عوارض اقتصادی نامطلوبی را ایجاد خواهد کرد و در نهایت رشد تورم و نقدینگی در کشور را تشدید خواهد کرد.


بیشتر بخوانید:


گذشت بیش از ۵ سال از آخرین تغییر نرخ سود سپرده‌های بانکی

آقای یوسف کاووسی کارشناس مسائل بانکی گفت: سودی که اکنون به سپرده‌های خرد بانکی تعلق می‌گیرد، نصف تورم را هم پوشش نمی‌دهد. یکی از دلایل اصلی تورم و خلق نقدینگی، این است که ایران با گذشت بیش از ۵ سال، نرخ سود سپرده‌های خود را تغییر نداده است در حالی که بسیاری از کشورهای دیگر، از این ابزار برای مهار تورم استفاده می‌کنند.

او می‌گوید: دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی و سهام، باعث خروج سرمایه از کشور می‌شود و اقتصاد را از بین می‌برد؛ قانون‌های زیادی در کشور تصویب می‌شوند که هیچ نگاه کارشناسی به این آن‌ها وجود ندارد. وزارت اقتصاد این موضوع را تکذیب کرد، اما دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی با جدیت در مجلس دنبال می‌شود!

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه به نقطه در اردیبهشت به ۳۹.۳ درصد رسیده که نشان می‌دهد از کف ۳۴.۷ درصدی خود در اسفند پارسال، فاصله گرفته و روند افزایشی داشته است.

طرح مالیاتی جدید شامل سپرده‌های بانکی اشخاص حقیقی نمی‌شود

آقای جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: طرح مالیاتی جدید که در قانون بودجه ۱۴۰۱ هم تصویب شده، مربوط به اشخاص حقوقی است؛ زیرا، بسیاری از شرکت‌ها و مجموعه‌های حقوقی، منابع خود را سپرده کرده و در زمینه‌های مختلف مربوط به تولید سرمایه‌گذاری نمی‌کنند، اما به سپرده‌های اشخاص حقیقی هیچگونه مالیاتی تعلق نخواهد گرفت.

به گفته او، شمولیت سپرده‌های بانکی اشخاص و شرکت‌های حقوقی، می‌تواند منجر به کاهش تورم و نقدینگی شود؛ به نحوی که این سرمایه‌ها به سمت اشتغال و درآمد می‌روند و در نهایت منجر به افزایش تولید خواهند شد.

براساس تبصره ۶ قانون بودجه امسال، سپرده‌های بانکی اشخاص و برخی از شرکت‌های حقوقی مشمول مالیات می‌شوند، اما طبق قانون جدید مالیاتی برگرفته از قانون بودجه ۱۴۰۱، سپرده‌های بانکی برخی از اشخاص حقوقی مانند صندوق توسعه ملی و شرکت‌های بیمه‌ای، به دلیل اینکه لازم است نقدینگی خود را برای جبران خسارت‌ها حفظ کنند، معاف از مالیات خواهند بود.

همچنین بر اساس بند دوم ماده ۱۴۵ قانون مالیات‌های مستقیم، سود سپرده بانکی اشخاص حقیقی از پرداخت مالیات معاف است.

معافیت مالیاتی حساب اشخاص حقوقی و حقیقی

گزارش از سارا فضلی 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
برای سپرده های خرد( هرفردیاخانواده ماکزیمم ۱ملیارد تومن)سود سپرده ها را افزایش دهید و برای مبالغِ بالانر از این سقف مالیات قرار دهید
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۰۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
اینا کاری به تورم زا بودن و تورم زا نبودن ندارن // مالیات را میسونن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
مردم اگرسنار پول دارندازبانک بیارن بیرون ببرن دربورس وشارلاتانها اونارو به جیب بزن وبعدش دولت بگه می خواستیدنبرید یادتون رفت دولت روحانی چکارکرد حالا شماهم چشم دیدن پول مردم رو دربانک ندارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
در شرایط کنونی بنده بازنشسته با ماهی 7تومن و 4سر عایله فقط پاداش پایان خدمت را گرفتم گذاشتم بانک و ماهانه سودش را می گیرم که کمک خرجم شود اگر مالیات بخواهند بگیرند من و دیگران پول را از بانک خارج و در دلال بازی کسب سود می کنم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
چه کارشناسی هست کجا درس خوانده اند . کجای دنیا اینقدر سود به سپرده میدهند . تورم چندین دهه که کشور گرفتار آن شده هم بخاطر ربای سیستم بانک هست و پدر تولید را درآوردن که تو این سالهاست که در آمده . کجای دنیا از وام‌های کشور از نزول بدتر بازپس گیری میشود .باشگاه خبرنگاران خواهشاً پیگیر باشید
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۶:۱۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
اتفاقا بدترین نوع بازدهی مالی برای یک سرمایه دریافت سود بانکی هست. الان سود سپرده بانکی در ایران سالانه ۲۰درصد هست و بعد از ۵ سال پول دو برابر میشه. اگه این پول رو ببرن تو خرید هر نوع کالایی راحت تو پنج سال ۵ برابر میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
خودت فهمیدی چی گفتی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
پول هر کشوری چه دست دلال باشد چه تولید کننده آن کشور جایی ندارد جز بانک آخر کجای دنیا به سپرده‌ها مثل ایران سود میدهند که بعداً مجبور شوند از وام‌های مردم ربا و از نزول بدتر آن را از تولید کننده و مردم پس بگیرند . اتفاقا اربابان زور قدرت از ترس میگویند فرار سرمایه ها آخر لعنت خدا بر امثال شماها . به هر سمت ببرید دلال باشند یا تولید کننده نهایت پول را در بانک می‌گذارید بگذارید تولید و مردم وامی را که برای تولید میگیرند مجبور نباشند از نزول بدتر پس بانک بدهند . نگاه به اقساط و نزول وام مسکن ملی بیاندازید که طرح به این بزرگی را به مشکل و دستانداز انداخته . خدا لعنت کند سود بگیر را
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
درهمه کشورهای دنیا کسانی که پولشون دربانک میزارن ازشون مالیات میگیرند اما به وام گیرنده دیگه بهره نداره اما ایران ازهردو طرف میخاد پول بگیره واین یه دزدی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
جدی ؟
آخرین اخبار