حسین امیرعبداللهیان در این دیدار ضمن مهم خواندن نقش سیکا در تحولات منطقهای و بینالمللی بر ضرورت تقویت هر چه بیشتر ظرفیتهای این سازمان در مواجهه با موضوعات مهم منطقهای به ویژه تروریسم و افراطگرایی تاکید کرد.
وی حمایت اصولی جمهوری اسلامی ایران از تقویت و ارتقای جایگاه سیکا و ابتکارات آن را مورد اشاره قرار داد.
در این دیدار، مدیر اجرایی سیکا ضمن قدردانی از مشارکت و همکاریهای سازنده جمهوری اسلامی ایران در فعالیتهای منطقهای سیکا، با ارائه گزارشی از اقدامات دبیرخانه به تشریح برنامههای پیش روی کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا و از جمله برنامهریزی برگزاری ششمین نشست سران کشورهای عضو سیکا در مهر امسال و ابتکار تبدیل سیکا به یک سازمان بینالمللی پرداخت.
ساریبای همچنین عضویت شخصیت ها و نهادهای ایرانی در سازوکارهای سیکا را مهم خواند و از آن استقبال کرد.
در این ملاقات همچنین نسبت به نفوذ نامیمون رژیم صهیونیستی در سازوکارهای منطقه ای توجه لازم داده شد.
اولین کنفرانس سیکا یا همان کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا، سال ۱۹۹۲ با پیشنهاد نور سلطان نظربایف رئیسجمهور وقت قزاقستان تشکیل شد.
این کنفرانس در حال حاضر ۲۷ عضو اصلی ازجمله ایران و ۸ کشور و ۵ سازمان عضو ناظر دارد که رژیم صهیونسیتی نیز از اعضای آن است.
پنجمین نشست سران کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا) خرداد ۹۸ با حضور حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری وقت کشورمان در تاجیکستان برگزار شد.
دبیرخانه کنفرانس سیکا در شهر آلماتی قزاقستان واقع شده و هدف اصلی آن بر مشاركت میان كشورهای مختلف جهت تحقق اعتمادسازی و برقراری امنیت در قاره آسیا پایه ریزی شده است.
مهر پارسال دولتهای عضو سیکا (CICA) با محکوم کردن اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی در مورد تغییر وضعیت موجود در بیتالمقدس، رسیدگی و نقش سازمان ملل متحد در حمایت از آوارگان فلسطینی را بسیار مهم دانستند.