مریم مسعودیفر درباره شیوع اسهال ویروسی در کشور گفت: بعد از محدودیتهای کرونا تماس میان افراد در تجمعات بیشتر شده است، هر ساله با شروع فصل گرما، بیماریهای اسهال و استفراغ افزایش پیدا میکند.
او گفت: با افزایش موارد گزارش شدهی بیمارانی با علائم بالینی اسهال حاد و آبکی، آنها را از نظر میکروب شناسی و سایر میکروارگانیسمها بررسی کردیم و در بررسیهایی که در آزمایشگاههای مرجع وزارت بهداشت کشور انجام شدمشخص شد آنچه که بیشتر از همه باعث بروز اسهال حاد شده، عوامل ویروسی است.
مسعودیفر با بیان اینکه ویروسها سرایت پذیری خیلی بالایی دارند، گفت: این ویروسها در عفونتهای گوارشی خود محدود شونده هستند و دوره کوتاهی هم دارند، اما در عین حال فوقالعاده مسری هستند و میتوانند افراد زیادی را درگیر کنند.
او گفت: راه انتقال این ویروس تماس فرد به فرد و مصرف آب و غذای آلوده است که با رعایت بهداشت، شستشوی دستها به مدت ۲۰ ثانیه، شستشوی صحیح میوه و سبزیجات و پیشگیری از کم آبی بدن ضروری است.
رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، می گوید: ضعف و بیحالی شدید و اختلال هوشیاری نشانه کم آبی شدید در بدن است که در این صورت و همچنین در صورت مشاهده خون در مدفوع حتماً باید به پزشک مراجعه شود. همچنین اسهالهای ویروسی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند و باید از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک مگر به صلاحدید پزشک خودداری شود.