آقای هوشنگ جزی گفت: امسال حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مناطق خشک و بحرانی است که با مدیریت سیل بحث خشکسالی را می توان مدیریت کرد.
به گفته او، امسال ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر برای اجرای عملیات آبخیزداری و قنوات مشخص شده که با معاونت آب و خاک وزارت جهاد در تلاش هستیم که با احیای قنوات به وضعیت معیشتی و اقتصادی کشاورزان کمک کنیم.
آقای جزی میگوید، با اجرای پروژههای آبخیزداری حداقل تا ۳ برابر آبدهی قنوات را می توان افزایش داد، همچنین سالانه حداقل هزار مترمکعب آب در آبخوان ها و ۵۳۰ متر مکعب در مناطق کوهستانی نفوذ آب در هکتار را بالا برد.
مدیر کل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل ها گفت: حداقل ۱۵ میلیون هکتار مطالعات آماده اجرا داریم که برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری ۳۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که این میزان شاید پول ساخت یک سد باشد.
طی ۲ تا ۳ سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی و پارسال از محل بودجه متفرقه اعتباراتی به آبخیزداری اختصاص یافت، چرا که به واسطه شرایط خشک و نیمه خشک کشور، اجرای این عملیات در کاهش ۷۰ درصدی خسارت سیل، حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک تاثیر بسزایی دارد.
ایران سالانه ۱۶ میلیون تن فرسایش خاک دارد که این میزان فرسایش در کشور سه برابر میانگین جهانی است.