آقای حیدری در نشست با معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: چهارمحال و بختیاری به لحاظ شرایط جغرافیایی و آبوهوایی از منابع طبیعی لازم برای توسعه همه جانبه در بخشهای دامپروری، کشاورزی و گردشگری برخوردار است و میتواند بهعنوان منطقه آزمایشی اجرای طرحهای خدمات فراگیر چند منظوره جهادی انتخاب شود.
رویکرد توسعهای دولت سیزدهم در چهارمحال و بختیاری بر بخشهای کشاورزی و دامپروری متمرکز است و از آنجایی که نرخ بیکاری این استان بالاست و بخش زیادی از جمعیت استان مهاجرت کرده و در حاشیه کلانشهرها ساکن شدهاند، لازم است اقدامات موثری برای ایجاد اشتغال پایدار و شکلگیری مهاجرت معکوس در این استان انجام شود.
بیشتر بخوانید
در حالی که در سالهای گذشته بیش از ۷۰ درصد جمعیت استان در مناطق روستایی و عشایری، زندگی میکردند، اما این آمار هماکنون به حدود ۳۰ درصد رسیده است که این موضوع میتواند تبعات مختلفی به دنبال داشته باشد و با کاهش پرورشدهندگان دام، میزان تولیدات دامی این استان را نیز تحتالشعاع قرار دهد.
همراهی تمامی دستگاههای اجرایی برای رفع مشکلات و توسعه خدمات در مناطق روستایی و عشایری استان به ویژه در بخش پرورش دام و تولیدات کشاورزی ضروری است و این امر میتواند به مهاجرت معکوس نیز منجر شود و جایگاه چهارمحال و بختیاری را در زمینه تولیدات فرآوردههای دامی به ویژه گوشت قرمز حفظ کند.
آغاز رزمایش مشترک گروههای جهادی تخصصی دامپزشکی کشور در این استان اقدامی مناسب برای محرومیتزدایی از مناطق دوردست روستایی و عشایری است و موضوع صیانت از دامهای موجود در این مناطق به عنوان بخشی از سرمایههای ملی با توسعه خدمات دامپزشکی محقق میشود.
جهاد دامپزشکی گامی موثر برای بهبود وضعیت در مناطق کمتر برخوردار و لازم است به طور نمونه با همراهی یک طلبه و یا روحانی و همچنین یک پیشکسوت جهادی، اقدامات فرهنگی نیز به مجموعه فعالیتهای جهادی دامپزشکی اضافه شود.
ارائه ۱۰ هزار خدمت دامپزشکی در استقبال از کنگره ۱۰ هزار شهید جامعه عشایری کشور نقطه عطفی در ارائه پیام شهدا به مردم است و بهتر آن است که با همکاری دستگاههای اجرایی و برخی نهادها همچون بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام، اینگونه خدمات، ترکیبی و چندمنظوره شود تا مردم برکات این کنگره را بیشتر درک کنند.
ساماندهی ۱۵۰ تشکل جهادی دامپزشکی در کشور
محمد آقامیری معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با دستور رئیسجمهور احیای جهاد به وزارت جهاد کشاورزی محول شد که بر همین اساس از حدود پنج ماه قبل اقدام برای تشکیل جهاد دامپزشکی نیز در این مجموعه آغاز شد و فعالیتها شکل گرفت.
در زیرمجموعه جهاد دامپزشکی چندین قرارگاه ایجاد و متناظر با این قرارگاهها، ارتباط خوبی نیز با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساماندهی شد تا از ظرفیتهای موجود به بهترین شکل استفاده شود.
برخی از متخصصان و فعالان حوزه دامپزشکی علاقمند به ارائه خدمات جهادی هستند و تشکیل جهاد دامپزشکی این فرصت را برای ساماندهی افراد علاقمند به اینگونه خدمات فراهم کرده است که امید میرود با ادامه فعالیتها، شرایط و نوع خدمات نیز ارتقا یابد.
اگر اقدامات جهادی دامپزشکی ساماندهی شود، بخش قابلتوجهای از نیازهای سازمان مربوطه که جز ماموریتهای اصلی آن نیز تعریف شده است به سرانجام میرسد چرا که برخی از ماموریتهای سازمان دامپزشکی در مناطق دوردست به دلیل کمبود نیروی انسانی و مشکلات اعتباری مغفول میماند که کمک گروههای جهادی این خلا را جبران خواهد کرد.
به طور متوسط ۵۳ درصد پستهای سازمانی این مجموعه در استانها خالی است این موضوع نشاندهنده کمبود نیرو در این سازمان است که امید میرود با اجرای رزمایشهای جهادی این مشکل به نوعی در مقاطع زمانی مختلف رفع و خدمات با گستردگی بیشتری به پرورشدهندگان دام و طیور و تولیدکنندگان فرآوردهای دامی ارائه شود.
رزمایش مشترک گروههای جهادی تخصصی دامپزشکی کشور در استقبال از کنگره ملی ۱۰هزار شهید جامعه عشایری با عنوان قرارگاه محرومیتزدایی در استان چهارمحال و بختیاری از روز پنجشنبه دوازدهم خردادماه با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در این استان آغاز شد.
#گسترش انواع صنعت در چهارمحال و بختیاری
#گسترش انواع صنعت در چهارمحال و بختیاری