سید عزتالله ضرغامی ظهر امروز روز پنجشنبه ۱۲ خردادماه ۱۴۰۱ در آیین افتتاح موزه هنر مکتب تبریز، از اثر حجمی «درخت بشیر صلح» رونمایی کرد.
امروز در جریان افتتاح موزه از اثر حجمی خارقالعاده استاد علی قنبری با عنوان «درخت بشیر صلح» رونمایی کردیم که در نوع خود بینظیر و حاصل زحمتهای یک دههای این هنرمند ارزنده است.
صنایعدستی ما دارای هدف، محتوا و حرکت هستند و خبر از نگاه ایران در طول تاریخ به مسئله انسانیت میدهند. این اثر بهصورت سمبلیک ادیان و کتب دینی را به صورت هنر منبت نشان داده و وحدت آنها را به نمایش گذاشته است.
«این اثر نماد زندگی صلحآمیز است. به نظر من کسانی که بر طبل ایران هراسی میکوبند، بدانند که صلح در تفکر، نگاه و بین مردم و هنرمندان ما نهادینه شده و این اثر به تنهایی نمایانگر تفکر ایرانی است.»
«آمادهایم که این اثر را به عنوان یکی از آثار صلح جهانی در سازمان ملل به نمایش بگذاریم، به همین دلیل در اسرع وقت این موضوع را در دولت مطرح خواهم کرد.»
اثر هنری حجمی «درخت بشیر صلح و دوستی» به ارتفاع حدود چهار متر توسط علی قنبری هنرمند منبت کار تبریزی در مدت ۱۰ سال طراحی و اجرا شده است.
این اثر هنری که در خانه تاریخی حریری محل موزه هنر مکتب تبریز در معرض دید عموم قرار گرفته، دارای بخشهای مختلفی است که نشانههایی از مفاهیم صلح و دوستی را به بیننده منتقل میکند.
این اثر هنری ۴۰ شاخه دارد که این عدد در تمامی ادیان، مقدس به شمار میآید و حضرت محمد (ص) هم در همین سن به پیامبری مبعوث شدند.
بالای این شاخهها چهار فرشته که نماد پاکی و سفیران خداوند هستند، برای دوستی و صلح انسانها در زمین دعا میکنند.
دستان فرشتهها به کبوتری سفید ختم میشود که برگ زیتون به دهان گرفته و با سکوت خود، از صلح سخن میگویند.
دور تا دور این درخت پنج کتاب آسمانی بوده که متن هر کدام انسان را به صلح و دوستی دعوت میکند و این کتابها بر پایههایی از اسلحه استوار شدهاند که نوک این اسلحهها گره خورده و نمیتوانند شلیک کنند.
از گل و شمع که نماد امید و نشاط است در کنار این اسلحهها استفاده شده است و علاوه بر کتب آسمانی، سازه کره زمین را میتوان حوالی این درخت دید که با دستهای بسیاری بر فراز آن ایستاده است.