بیست و سومین سفر استانی رئیس جمهور امروز صبح به آذربایجان شرقی انجام شد تا طرحهای عمرانی که برخی حتی تا ۲ دهه نیز به تاخیر افتاده و تبدیل به رویای مردم شده است، رنگ حقیقت به خود بگیرد.
رئیس جمهور در ادامه برنامههای سفر استانی به آذربایجان شرقی به نقطه صفر مرزی ایران و آذربایجان در جلفا رفت. وی با حضور در یادمان شهدای ایرانی شهریور ۱۳۲۰ در منطقه مرزی جلفا که در مقابل تجاوز بیگانگان به خاک ایران به شهادت رسیدند، یاد آنان را گرامی داشت.
در این بازدید، مسئولان استانی و منطقه، مسائل و مشکلات این منطقه مرزی را بیان کردند و رئیس جمهور نیز دستور رفع موانع صادرات و گردشگری در این منطقه را صادر کرد.
رئیس جمهور همچنین در دیدار با فرماندهان و سربازان هنگ مرزی جلفا، ضمن تاکید با اهمیت مرزبانی از مرزهای ایران اسلامی، از مجاهدت آنان در نقاط صفر مرزی قدردانی کرد.
پایانه مرزی جلفا مرز مشترک بین ایران و جمهوری خودمختار نخجوان است که در سال ۷۳ افتتاح شد. این بازارچه مرزی با قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد ارس مزیتهای فراوانی برای تاجران و تولیدکنندگان ایجاد کرده است. ساماندهی پایانه مرزی جلف در مرز نخجوان و سطح مبادلات و ترانزیت خارجی فیمابین، به این پایانه مرزی اهمیت ویژهای بخشیده است. این پایانه مرزی در ۱۳۲ کیلومتری شمالغرب شهر تبریز قرار گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت:استان آذربایجان شرقی حقیقتا در دفاع مقدس خوش درخشیده است و سرداران بزرگ اسلام و این خطه نمونه بارز است و به راستی این خطه مهد زنان و مردان بزرگ است و علامه طباطبایی، امینی ،جعفری ،امام جمعههای شهید به عنوان الگو در جهان هستند.
در حاشیه حضور رئیسجمهور در مجتمعمسسونگون یکی از کارگران حاضر در جمع از رئیسجمهور میخواهد طرح همسانسازی پرداختها در این مجتمع اجرایی شود.
رئیسجمهور هم همانجا به وزیر صمت دستور میدهد همراه استاندار و نمایندگان کارگران با سرعت کارگروه بررسی این درخواست تشکیل و عدالت در پرداخت اجرایی شود.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در نخستین برنامه خود در سفر به آذربایجان شرقی با حضور در جمع کارگران معدن مس سونگون ورزقان بزرگترین معدن شمال غرب کشور در جریان مشکلات این معدن و مطالبات کارگران قرار گرفت.
وی همچنین با حضور در کارخانه تولید مس سونگون از روند استخراج و تولید این محصول معدنی بازدید و دستور تشکیل شرکت مستقل مس آذربایجان را صادر کرد.
ارزش ذخایر معدن مس سونگون ورزقان که حدود نیمی از ذخایر مس ایران را دارد ۳۲۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
معدن مس سونگون ورزقان یک درصد ذخیره مس دنیا و ۵۲ درصد ذخایر مس کشورمان را در دل خود جای داده و معدنی واقع در یک منطقه کوهستانی در شمالغرب ایران بر روی کمربند مس جهانی است.
این معدن که ذخیره مس آن بیش از ۲ میلیارد تن براورد می شود، در ۱۳۰ کیلومتری تبریز و ۳۰ کیلومتری شهرستان ورزقان است.
تشکیل شرکت مستقل مس آذربایجان و افزایش تولید کنستانتره مس، راهاندازی واحد ذوب و پالایشگاه برای تولید مس کاتدی و ایجاد شهرک پاییندستی جزو مطالبات اصلی مردم آذربایجان شرقی از دولت مردمی سیزدهم به منظور جلوگیری از خروج سالانه ۲۴ هزار میلیارد تومان مس خام ( مس سونگون) از این خطه محسوب میشود.
رئیس جمهور روز پنجشنبه در بدو ورود به فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز گفت:هدف اصلی از سفر استانی ما به آذربایجان شرقی ادامه نهضت اتمام طرح های نیمه تمام از قبیل راه آهن میانه - تبریز، معادن و چرم سازی است که مردم را رنج می دهند.
حجت الاسلام رئیسی گفت: ایستادگی مردم آذربایجانشرقی در برابر سلطه طلبی بیگانگان زبانزد همگان است و این استان به برکت الهی و اخلاص مردم گامهای بلندی را برداشته و ایستادگی مردم این خطه در برابر زورگویی و سلطهگری و نهضت مشروطه زبانزد همه است.
به گفته رئیسی این استان افتخارات بزرگی دارد و ظرفیتهای زیادی هم دارد و آذربایجانشرقی دارای ظرفیتهای معدنی، صنعتی و کشاورزی بزرگ است و میتوان از این استان به عنوان استان تولید، تجارت و صادرات یاد کرد.
رئیسی می گوید در سفر استانی قرار است نهضت اتمام پروژههای نیمه تمام را دنبال کنیم که پروژههای از قبیل راه آهن تبریز میانه، بسیاری از معادن، چرم سازی نقاطی است که باید حل شود و باید بعد از پروژههای نیمه تمام پروژه جدیدی را شروع کنیم و امیدواریم در این کار پروژههای نیمه تمام به یک سامان برسند.
به گفته رئیس جمهور از قبل همه موضوعات استان مورد بررسی قرار گرفته است و با تامل و مشورت از طریق استاندار و نماینده ولی فقیه، نمایندگان مجلس و نخبگان لیست بلندی تهیه شده است که در جلسه شورای اداری کارهای نیمه تمام مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس جمهور گفت: البته کارهایی هم در تهران دنبال می شود چراکه این استان همیشه سربلند در امتحان الهی بوده است و هیچ جا برای انقلاب کم نگذاشتهاند.
معاونان رئیس جمهور، وزرا و نمایندگان عالی دولت نیز در همه شهرستانها حضور یافته و بهعنوان نماینده دولت مسائل و مشکلات شهرستانها را بررسی خواهند کرد.
همزمان با سفر استانی رئیس جمهوری نمایندگان تامالاختیار وزرا در ۳۲ نقطه استان حضور یافته و با مردم دیدار چهره به چهره خواهند داشت و نامههای مکتوب مردمی نیز پیگیری خواهد شد.
رئیسی را در سفر به آذربایجانشرقی وزرای راه و شهرسازی، گردشگری، فرهنگ و ارشاد، علوم، صمت، کشاورزی و وزیر کشور همراهی میکنند.
بازدید از طرحهای مهم استان نشست با اقشار مختلف مردم، شرکت در جلسه شورای اداری استان و حضور در نشست خبری دیگر برنامههای این سفر یک روزه است.
کشور به فنا رفته از بس شعار میدن این مسوولان
طرح های نیمه تمام رو بی خیال، همین اقتصاد رو که جراحی کردی به یه سرانجامی برسون، طرح های نیمه تمام پیشکش!
چرا قوانین شورای عالی کار برای کارکنان دولت رعایت نمی شود
از بدبختی کی خبر داری
روزی هزار دفه ارزوی مرگ میکنم
خوش گلیبسن آذربایجان دیارینه
اصلا با قبلی قابل مقایسه نیست
وأما گرما این منطقه از زمان حضرت آدم همینطور بوده.
کل مسولان شهری و سازمانها در خوابی بسیار عمیق و فقط پست بازی و فامیل بازی و بدنبال کسب منافع د درآمد جیب خودشون هستن. شورای بسیار بی خاصیت که با سیاسی بازی و قدرت و نفوذ و بدون تخصص و افراد تکراری هم در خدمت شماست. استاندار هم اسمش معاون سیاسی فرهنگی و در مراسمها صرفا برن و بیان و تمام.