شباهت‌های بسیار زیادی میان نپتون و اورانوس وجود دارد در حالی که رنگ این دو سیاره متفاوت است به تازگی محققان توانستند به علت این اختلاف پی ببرند.

نپتون و اورانوس همسایگان منظومه شمسی هستند و مشترکات زیادی با هم دارند مانند اشتراکات در جرم، اندازه‌ و ترکیبات جوی، اما نپتون به طور مشخص آبی‌تر از اورانوس به نظر می‌رسد.

به گزارش indian express، تحقیقات جدید به رهبری پروفسور پاتریک ایروین در گروه فیزیک دانشگاه آکسفورد نشان می‌دهد که یک لایه مه آلود که در هر دو سیاره وجود دارد در پشت سایه‌های مختلف آبی قرار دارد. اگر این مه نبود، هر دو سیاره به یک اندازه آبی به نظر می‌رسیدند. تیمی از محققان بین‌المللی از مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل، تأسیسات تلسکوپ فروسرخ ناسا و تلسکوپ شمال جمینی برای توصیف لایه‌های آئروسل در جو، هر دو سیاره استفاده کردند.

 نپتون و اورانوس

این اولین مدلی است که به طور همزمان بررسی‌های نور منعکس شده خورشید از فرابنفش تا طول موج‌های نزدیک به فروسرخ را تطبیق می‌دهد. ایروین، نویسنده اصلی مقاله توضیح داد که این اولین موردی است که یک مقاله تفاوت رنگ مرئی بین اورانوس و نپتون را بررسی می‌کند. مدل این تیم سه لایه مه در ارتفاعات مختلف در جو نپتون و اورانوس را پیش‌بینی می‌کند. طبق گزارش ها، لایه میانی ذرات مه در اورانوس ضخیم‌تر از لایه روی نپتون است.

این تحقیق همچنین نشان داد که لایه دوم و عمیق‌تری در مدل وجود دارد که وقتی تاریک می‌شود، می‌تواند لکه‌های تاریکی را که گه‌گاه در نپتون و کمتر در اورانوس قابل مشاهده است، نشان دهد. ستاره شناسان از قبل از این لکه‌های تاریک در هر دو سیاره آگاه بودند، اما نمی‌دانستند کدام لایه مه باعث ایجاد آن‌ها می‌شود.


بیشتر بخوانید


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار