پروازهای حج پساز دو سال وقفه بهخاطر شیوع کرونا و ممنوعیت ورود زائران به کشور عربستان، از ۲۲ خرداد آغاز میشود. امسال با کاهش شیوع ویروس کرونا، این کشور سهمیه ایران را برای برگزاری حج ۸۰ هزار نفر اعلام کرده که از این تعداد حدود ۳۹ هزار زائر ثبت نام کرده اند.
آقای غلام رضا رستمیان مسئول عملیات حج شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران میگوید که هم اکنون ۱۶ فرودگاه بهصورت قطعی در خصوص اعزام زائران به عربستان انتخاب شده و اعزام از فرودگاه همدان هم در دست بررسی است که در روزهای آینده تعیین تکلیف و اعلام خواهد شد.
به گفته مسئول عملیات حج شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، فرودگاههای امام خمینی (ره)، اهواز، ساری، یزد، کرمان، اردبیل، تبریز، مشهد، اصفهان، زاهدان، بندرعباس، بیرجند، ارومیه، بوشهر، گرگان و شیراز آماده پذیرش و اعزام زائران خانه خدا به عربستان هستند.
نخستین پروازهای زائرین از تاریخ ۲۲ خرداد از شهرهای تهران، کرمان و تبریز به عربستان برقرار میشود و از تاریخ ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۱ تا هفتم مرداد عملیات بازگشت حجاج انجام خواهد شد. تمامی پروازهای حج سال ۱۴۰۱ توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (ایران ایر) انجام میگیرد.
فرودگاههای امام خمینی (ره)، مشهد، اصفهان، اهواز، یزد، گرگان و تبریز بیشترین تعداد پرواز و اعزام و پذیرش زائر را خواهند داشت.
آقای محمد محمدیبخش رئیس سازمان هواپیمایی کشور از انجام ۱۵۸ پرواز برای ایام حج خبر داد و گفت: طبق بستهای که سازمان حج و زیارت با شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در دو سال گذشته منعقد کرده، کف قیمتی بلیت پرواز حج ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است که امسال هم با همین نرخ اقدام به جابه جایی حجاج خواهیم کرد.
به گفته رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، حج امسال با ۱۵۸ پرواز از طریق شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام خواهد شد.
آقای محمدی بخش میگوید: تمهیدات و برنامه ریزی لازم برای کاهش تاخیرات پروازی در دستور کار قرار دارد تا حج امسال با کمترین میزان تاخیر برگزار شود.
مدیران فرودگاهها به عنوان مسئول و نماینده اصلی شرکت فرودگاهها و سازمان هواپیمایی معرفی شده اند و روسای ایران ایر موظف شده اند که در آن ایام برای پاسخگویی در فرودگاهها حضور دائمی داشته باشند.
همچنین سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده در این دوره چهار ابلاغ برای ايران ایر، شرکت فرودگاه ها، فرودگاه امام خمینی و سازمان هواپیمایی صادر کرده و چهار نفر را به عنوان نفر اصلی وستاد حج تعیین کرده است که به صورت ۲۴ ساعته پاسخگو خواهند بود.
آقای رستم قاسمی وزیر راه وشهرسازی به تمامی مدیران فرودگاههای کشور اعلام کرده در مدت زمان حج باید سعی کرد مشکلات به حداقل برسد و با برنامه ریزی میزان تاخیرها به کمترین حد ممکن کاهش یابد.
وزیر راه وشهرسازی گفته، کوچکترین بی دقتی در برگزاری حج تبعاتی به دنبال دارد و از مدیران فرودگاههایی که در اعزام حجاج فعال هستند درخواست کرده که در فرودگاه متبوع اعلام آماده باش کنند تا عملیات اجرایی پیش رو به نحو احسن انجام شود.
در فرودگاه بین المللی امام خمینی، ترمینال سلام دوباره راه اندازی شده تا پروازهای حج امسال از این ترمینال انجام شود پیش از این هم چلندری سرپرست شهر فرودگاهی امام خمینی اعلام کرده بود تمامی زیر ساختها و تمهیدات لازم برای انجام پروازهای حج امسال توسط شرکت هواپیمایی ایران ایر در نظر گرفته شده است.
با توجه به اینکه مسافران برای ایام حج باید واکسن آسترازنکا وسینوفارم را تزریق کرده باشند، وزارت بهداشت و درمان کشور هم برای حجاجی که این واکسنها را تزریق نکرده اند تمهیدات لازم را در نظر گرفته است.
طبق آخرین دستورالعمل وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا، برای ورود مسافران به کشور تست پی سی آر یا ارائه کارت تزریق دو دوز واکسن ضروری است. البته شیوع ویروس آبله میمون هم در بسیاری از کشورهای دنیا افزایش یافته که در همین زمینه وزارت بهداشت و فرودگاه بین المللی امام خمینی هم تمهیدات لازم را در نظر گرفته اند.
آقای سید محمد رضا سیف مدیرکل ایمنی و تضمین کیفیت فرودگاه امام میگوید: مطابق مذاکره انجام شده با وزارت بهداشت، بیماری آبله میمونی همانند ویروس کرونا همه گیری ندارد و برای آن مقررات و یا دستورالعمل بهداشتی به پایگاه بهداشت مرزی فرودگاه اعلام نشده است.
به گفته او، هم اکنون در فرودگاه امام خمینی مطابق نظام مراقبت سندرومیک تمامی مسافران ورود به کشور بررسی میشوند و در صورتی که مورد مشکوکی از لحاظ بیماری در بین مسافران باشد از طریق پایگاه بهداشت مرزی فرودگاه اقدامات لازم صورت میگیرد.
امیدوارم سردار محمد خودش را به سردار نوین سازندگی ایران در ابتدای این قرن سازد و نامی مانا و جاودان و ماندگار از خود بجای بگذارد.