با صدایی لرزان و البته خسته در حالیکه به همراه دوستش از کتابخانه خارج میشود، میگوید: «مگر قرار نبود کنکور حذف شود، پس چه شد؟ چه زمانی قرار است کنکور حذف شود؟ تمام خانوادهام استرس دارند، چرا باید کل اعضای خانوادهام برای یک آزمون استرس داشته باشندو هزینههای متفاوت برای کلاسهای کنکور بدهند تا شاید من قبول شوم و برایشان افتخار بیاورم؟».
دوستش میگوید: «تو که تا این اندازه استرس داری چرا سوالات کنکور را نمیخری؟ مگر برای کلاسهای کنکور هزینه نمیکنی؟ پس سوالات کنکور را بخر و خودت و خانوادهات را از استرس نجات بده».
صدای خستهاش یکباره بلند میشود و با ذوق همراه تعجب میپرسد: «سوالات کنکور را بخرم؟ از کجا؟ چگونه؟ مشکلی برایم ایجاد نمیشود؟»
دوستش آی دی یک کانال شبکه مجازی را به او میدهد و میگوید: «تعداد بسیاری از داوطلبان عضو این کانال هستند و سوالات را میخرند، چرا فکر میکنی مشکلی ایجاد میشود؟ سوالات را بخر و راحت باش.»
موضوع خرید سوالات کنکور برای من که از دور شاهد مکالمه این دو داوطلب کنکور بودم هم جالب شد و قضیه را دنبال کردم که به چند کانال در فضای مجازی رسیدم.
یکی از کانالها که به زعم خودش کلاهبرداران این حوزه را هم معرفی میکند، در پیامهایی از داوطلبان میخواهد که مدارک و پولهای خود را سریعتر واریز کنند.
این کانالها دکانی باز کردهاند برای بازی با احساسات مردم، از داوطلبان کنکور گرفته تا والدین آنها که فرزندانشان را در آستانه یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین آزمونهای علمی کشور میبینند و برای قبولی آنها حاضرند هر کاری بکنند و هر بودجهای که در توانشان هست هزینه کنند.
با مادر یکی از داوطلبان کنکور گفتگو کردیم، او که کنکور را یک معضل بزرگ برای جوانان و خانوادههای آنان برشمرد، گفت: «شما نمیدانید چه وضعیتی در خانه داریم، دخترم ریزش موی شدید گرفته و ما نیز از استرس دخترمان نگرانیم، پول کلاس کنکور، کتاب و معلم خصوصی میدهیم تا بتواند از این آزمون سربلند خارج شود، قضیه فروش سوالات کنکور را هم شنیدهایم.»
در آستانه آزمونهای سال گذشته هم این کانالها در شبکههای مجازی از این دست کلاهبرداریها به راه انداخته و سوالاتی را با قیمتهای گزاف بیش از ۳۰ میلیونی میفروختند و مدعی بودند کارشان کلاهبرداری نیست و بخشی از پول را قبل از آزمون میگیرند و بخشی دیگر را بعد از کنکور.
یکی از این کانالها حتی نحوه حفظ کردن پاسخ سوالات را هم آموزش میدهد.
حتی کانال دیگری با عنوان نحوه تقلب در کنکور راهاندازی کردهاند و هندزفری نامرئی و اینگونه وسایل را میفروشند و روشهای جاسازی وسایل موردنیاز تقلب را به داوطلبان آموزش میدهند که عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در این باره به داوطلبان کنکور هشدار داده و میگوید: داوطلبان و والدین گرامی آنها باید در مورد عضویت در برخی گروهها و شبکهها در فضای مجازی دقت لازم را داشته باشند و عضویت و همکاری با برخی از این گروهها که به دنبال برنامهریزی برای تقلب و تخلف در آزمونها هستند، به محرومیت از آزمون میانجامد.
دستگاههای امنیتی همچون پلیس فتا نیز به خوبی بر فعالیتهای این گروههای مجرم اشراف دارند و در زمان مناسب اقدامات لازم برای برخورد با آنها انجام خواهد شد.
منبع: فارس
.....