مدیرکل استاندارد استان گفت: دو واحد بچینگ بتن آماده به علت عدم استقرار الزامات دریافت پروانه کاربرد نشان استاندارد در مهلت زمانی داده شده تعطیل شدند و تولید و عرضه محصولات انبوه این واحدها باید با پروانه کاربرد نشان استاندارد باشد چراکه فرآورده بتن آماده مشمول استاندارد اجباری هستند.
محمد مددی گفت: با توجه به اینکه این واحدها، بتن آماده به عنوان فرآورده بسیار حساس را تولید میکنند، باید با استقرار الزامات دریافت پروانه کاربرد نشان استاندارد اقدام به این کار کنند.
او گفت:این الزامات شامل داشتن مدیر کنترل کیفی واجد شرایط، دارا بودن آزمایشگاه تجهیز و پاسخگو و ایجاد شرایط تولید طبق استاندارد مربوطه است به طوریکه پس از فراهم کردن این الزامات، نمونه برداریهای تصادفی انجام میگیرد و اگر کیفیت و مقاومت را پاس کرد، پرونده واحد آماده طرح در کمیته علائم و تصمیم گیری برای صدور پروانه آن واحد میشود.
مدیرکل استاندارد گفت: از تاریخ صدور پروانه، رصد و کنترل مستمر مبنی بر استمرار کیفیت در واحدهای دارای پروانه با فعالیت مدیر کنترل کیفی و انجام نمونه برداریهای تصادفی طبق برنامه صورت میگیرد تا پروانه اعتبار داشته باشد.
مددی گفت: با توجه به اینکه پروانه کاربرد نشان استاندارد برای آن محصول است، اگر در هر مقطعی محصول مطابق نتایج آزمایش با استاندارد عدم انطباق داشته باشد، امتیاز منفی میگیرد و اگر این امتیازات از یک حدی بالا رود، به صورت اتوماتیک پروانه تعلیق میشود.
کشف و شناسایی محصول فرآوردههای یخی با نشان جعل علامت استاندارد
مدیرکل استاندارد همدان همچنین از کشف و شناسایی محصول فرآوردههای یخی (نوشمک ۵۲۰ لاهیجان) با نشان جعل علامت استاندارد در این استان خبر داد.
مددی گفت: بر اساس گزارشهای مردمی و تماس با سامانه تلفنی ۱۵۱۷ اداره کل استاندارد گروهی متشکل از واحد حقوقی و کارشناسان این اداره کل جهت رصد و کنترل بازار همدان به بازار مراجعه و پس از بررسیهای کارشناسی متوجه جعل نشان استاندارد بر روی محصول فرآوردههای یخی (نوشمک ۵۲۰ لاهیجان) شدند.
او گفت: سازمان ملّی استاندارد ایران به عنوان مدعی العموم کیفیت و متولی نظارت بر کیفیت کالا و خدمات و هم جهت با وظایف ذاتی و قانونی خود ضمن اعمال قوانین و مقررات جاری نسبت به جمع آوری و توقیف این محصول در محلهای عرضه در سطح بازار اقدام و واحد متخلف جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد.