محققین می گویند نوشیدن پروتئین قبل از غذا به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می‌کند تا قند خون خود را کنترل کنند.

در یک مطالعه، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ قبل از غذا نوشیدنی تهیه شده حاوی دوز پایین پروتئین وی مصرف کردند. آن‌ها به مدت یک هفته تحت نظر بودند.

برای مقایسه فواید بالقوه پروتئین وی، همان شرکت کنندگان یک هفته همان نوشیدنی را بدون پروتئین نوشیدند تا نتایج را با یکدیگر اندازه گیری کنند.

نتایج پایش مداوم گلوکز نشان داد که هنگام مصرف مکمل وی قبل از غذا، سطح گلوکز بسیار بهتر کنترل می‌شود. به طور متوسط، آن‌ها در مقایسه با هفته بدون پروتئین، دو ساعت در روز سطح قند خون طبیعی داشتند. علاوه بر این، سطح گلوکز خون روزانه آن‌ها ۰.۶ میلی مول در لیتر در مقایسه با زمانی که مکمل را بدون هیچ پروتئینی مصرف می‌کردند کمتر بود.

دکتر «دانیل وست»، محقق اصلی از دانشگاه نیوکاسل بریتانیا، گفت: «در حالی که مطالعات قبلی برای چند ساعت در آزمایشگاه پتانسیل این مداخله غذایی را نشان داده است، این اولین بار است که مردم در حین انجام زندگی عادی تحت نظر قرار می‌گیرند.»

وی در ادامه می‌افزاید: «ما معتقدیم پروتئین وی به دو صورت عمل می‌کند، اول، با کاهش سرعت عبور غذا از سیستم گوارشی و دوم، با تحریک تعدادی از هورمون‌های مهم که مانع از بالا رفتن قند خون می‌شوند.»

به گفته وست، «از آن جایی که شاهد افزایش تعداد مبتلایان به دیابت در سراسر جهان هستیم، بررسی پتانسیل جایگزین‌های دارویی مانند مکمل‌های غذایی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.»

در این مطالعه، ۱۸ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ یک نوشیدنی کوچک - در یک شات ۱۰۰ میلی لیتری - حاوی ۱۵ گرم پروتئین ۱۰ دقیقه قبل از صبحانه، ناهار و شام در طول هفت روز مصرف کردند و دارو‌های دیابت تجویز شده خود را ادامه دادند. پایش مداوم گلوکز به طور خودکار سطوح گلوکز خون را در طول هفته ردیابی می‌کرد.

منبع: ساینس دیلی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار