حجت الله بیرانوند گفت: این سند با کمک کارشناسان دستگاههای موثر در زنجیره آرد و نان تدوین و به کارگروههای مربوطه در استان اعلام شده است.
وی می گوید: در قالب این سند تکالیفی برای دستگاههای مختلف از جمله متولی تولید گندم، تولید آرد، حمل ونقل و نانواییها مشخص شده است و چنانچه دستگاهها به وظایف خود عمل کنند، کیفیت نان ارتقا خواهد یافت.
وی گفت: با اجرای دقیق این سند، ضایعات نان به طور چشمگیری کاهش میباید بنابراین دستگاههای مرتبط باید اجرای آن را جدی بگیرند.
بیرانوند با بیان اینکه در حال حاضر میانگین کیفیت نان استان پایینتر از کشور نیست بیان کرد: با اجرای سند ارتقای کیفیت نان در آینده نزدیک شاهد تحول در این حوزه خواهیم بود و رضایت مردم نیز افزایش خواهد یافت.
وی تاکید کرد: عوامل متعددی در کیفیت نان موثر هستند چراکه این فرآیند به صورت یک زنجیره از تولید گندم تا تهیه آرد، حمل، نگهداری و پخت ادامه دارد.
وی گفت: حدود سه سال اخیر، بخش عمدهای از نیاز آرد کشور به دلیل کاهش بارندگی و خشکسالی از محل گندم وارداتی تامین میشود و گندم مصرفی در کارخانهها یکسان است بنابراین، آرد در تفاوت کیفیت نان نانواییها چندان موثر نیست و باید عوامل دیگر را بررسی کرد.
بیرانوند با اشاره به اینکه سرانه مصرف آرد در لرستان ۱۲.۵ کیلوگرم است بیان کرد: این در حالی است که سرانه مصرف در استانهای دیگر هشت کیلوگرم است.
بیش از یک هزار و ۷۰۰ واحد نانوایی در لرستان وجود دارد که نانواییهای لواش با بیش از یک هزار و ۲۰۰ باب، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.