مجتبی ورمقانی گفت: احتمال بروز و شیوع تب کریمه کنگو در کردستان وجود دارد لذا از مردم میخواهیم گوشت قرمز مورد نیاز خود را تنها از مراکز مجاز و دارای مُهر بهداشتی دامپزشکی تهیه کنند و زمان آماده سازی و قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش یک بار مصرف استفاده و پس از آن نسبت به شستشوی کامل دست و لوازم آماده سازی گوشت اقدام شود.
او گفت: مهمترین عامل انتقال ویروس این بیماری، کنهها هستند و از سایر راههای انتقال این بیماری میتوان به تماس با ترشحات، خون و بافت دام و یا انسان آلوده به بیماری اشاره کرد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: شهروندان از خوردن گوشت و آلایش (جگر، دل و قلوه) نیم پخته خودداری کنند، استفاده از لباس کار و دستکش در زمان تماس با دام زنده الزامی است همچنین باید از خرید و مصرف گوشتهای حاصل از ذبح غیر مجاز که بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی و خارج از کشتارگاه انجام میشود خودداری کرد.
ورمقانی می گوید: این بیماری در انسان خطرناک بوده و معمولا با تب و حالت تهوع، بی اشتهایی، اسهال و استفراغ خونی، ضعف و درد شدید عضلانی آغاز و با گذشت ۳ تا ۶ روز خونریزی زیر پوستی از جمله علائم وجود این بیماری در انسان است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: از جمله گروههای در معرض خطر این بیماری میتوان دامداران، دامپزشکان، کارگران کشتارگاه ها، قصابها و پرسنل درمانی در تماس با افراد بیمار را نام برد.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی کشنده مشترک بین انسان و دام است که در دام بدون علامت بوده و تنها با ایجاد یک تب خفیف طی ۲ تا هفت روز دام را درگیر میکند، تشخیص این بیماری از روی ظاهر دام امکان پذیر نیست.