نخستین دستگاه شناسایی آلودگی در بطری صنایع غذایی به‌ وسیله هوش مصنوعی ساخته شده در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان رونمایی شد.

مسئول هسته فناور الکترونیک پردازش سبز مستقر در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دستگاه با کمک پردازش‌های هوش مصنوعی قادر به شناسایی آلودگی در بطری‌های صنایع غذایی است که موجب افزایش تولید محصولات، کاهش آلودگی و ارتقای سطح کیفی محصولات می‌شود و با استفاده از فناوری پیشرفته در خط تولید شرکت‌های صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نخستین نمونه آن در شرکت صنایع غذایی سحر همدان رونمایی شد.


مراسمی با حضور ظاهر پورمجاهد معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، ابوالفضل یداللهی اصلان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان، رئیس پارک علم و فناوری و جمعی از مسئولان صنایع و دانشگاه‌های همدان برگزار و نخستین دستگاه شناسایی آلودگی در بطری صنایع غذایی به‌وسیله هوش مصنوعی ساخته شده توسط جوانان مستقر در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی همدان رونمایی شد.

مجتبی اسماعیلی در ادامه گفت: به‌صورت سنتی افراد با استفاده از چشم ناخالصی‌ها را جداسازی می‌کردند که طبیعتاً با کاهش دقت همراه است؛ اما به کمک این دستگاه آلودگی و ناخالصی‌های درون بطری‌های شیشه‌ای و ظروف مواد غذایی در بالاترین دقت ممکن شناسایی می‌شود.

او گفت: همه شرکت‌های مواد غذایی در کشور می‌توانند از این فناوری استفاده کنند.

اسماعیلی گفت:این دستگاه به‌عنوان سامانه پردازش تصویر و هوش مصنوعی نخستین‌بار در کشور پیاده‌سازی شده و کاربرد دارد و تولید صنایع غذایی را تا چهار برابر افزایش می‌دهد.

علاوه بر این خطای انسانی نیز حذف شده و ۹۹ درصد می‌تواند آلودگی‌های قبل و بعد از پرشدن به کمک این روبات هوشمند شناسایی می‌شود و بطری معیوب را به‌صورت اتوماتیک از مدار تولید خارج می‌کند.


به گفته او؛ این دستگاه حاصل یک سال و نیم تلاش روی کار دانش‌بنیان است که هسته فناور الکترونیک پردازش سبز دانشگاه آزاد اسلامی همدان کار تحقیق و توسعه را به‌صورت علمی و در حوزه هوش مصنوعی روی آن انجام داده و نخستین نمونه آن در کارخانه صنایع غذایی سحر همدان رونمایی شد.

اسماعیلی گفت: دقت دستگاه بسیار بالاست به نحوی که یک دهم میلی‌متر را در زمان ۰.۲ ثانیه تشخیص می‌دهد، یعنی حتی یک تار مو را هم تشخیص و از خطوط و شیار‌های بسیار ریز شیشه تمایز می‌دهد و به این صورت آلودگی‌ها را حذف می‌کند. در شرایط سنتی حداقل دو نفر نیرو لازم بود تا روی خط تولید حضور داشته باشند و با چشم غیرمسلح بطری‌ها را رصد کنند که البته امکان خطا هم وجود داشت.

او گفت: قرار است این محصول را به‌عنوان محصول دانش‌بنیان توسعه دهیم و آن را برای صدور به کشور‌های دیگر آماده کنیم در این مسیر بازار‌های صادراتی کشور‌هایی که در حوزه صنایع غذایی فعال هستند را مدنظر قرار داده‌ایم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.