جعفر کاویانی دلشاد گفت: در سال جاری طرحهای قابل بهره برداری سطح استان شناسایی شده که در همین رابطه ۷ طرح با اعتباری افزون بر ۱۹ میلیارد تومان با اشتغال زایی ۲۲ نفر در سال جاری افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.
او عمدهترین این طرحها را پرورش ماهی در قفس و پرورش ماهیان زینتی برشمرد و گفت: اقدامات دیگری نیز در سال جاری در دست پیگیری بوده که ایجاد واحد شهرک ماهیان زینتی در سطح شهرستانهای استان همدان از جمله این برنامههاست که در همین رابطه این طرح از شهرستان همدان آغاز و سپس به سایر شهرستانها تعمیم داده خواهد شد.
سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه از اختصاص بیش از ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون به حوزه شیلات استان همدان خبر داد.
کاویانی دلشاد گفت: با باز شدن سایت در چند روز آینده پرداخت این تسهیلات شروع میشود و کلیه تولیدکنندگان و بهرهبرداران این حوزه از این محل میتوانند تسهیلات دریافت کنند.
او تعداد آموزش پرورش دهندگان ماهی سطح استان همدان را ۱۵۰ نفر روز اعلام کرد و گفت:در سه ماه گذشته ۶ واحد از واحدهای پرورش ماهی تعطیل و راکد سطح استان همدان با ظرفیت ۱۲۰ تن دوباره راه اندازی و دوباره به چرخه تولید بازگشتهاند و به پرورش ماهی قزل آلا خود ادامه میدهند.
سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: تعداد ۶ واحد پرورش ماهی در سطح استان همدان برای دریافت تسهیلات جمعا به مبلغ ۲۴ میلیارد تومان با اشتغالزایی ۳۵ نفر به بانک معرفی شدهاند که این طرحها دارای پیشرفت فیزیکی مناسبی بودهاند.
کاویانی دلشاد گفت: طرح پرورش ماهی مداربسته ۲۰۰ تُنی را از جمله طرحهای معرفی شده به بانک برای دریافت تسهیلاتی افزون بر ۵ میلیارد تومان دانست .
او در ادامه گفت: شرکت قزل دانش نهاوند از شرکتهای عمده و مهم کشور با ظرفیت تولید ۲۰۰ میلیون تخم چشم زده و تولید ۲۰۰ تن ماهی پرواری بوده که این تسهیلات میتواند در راه اندازی این واحد مهم و عمده کشور گام اساسی بردارد.
سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: با توجه به تاکید دولت در تسهیل صدور مجوزها پیگیریم در بحث ماهیان زینتی بهره برداران مشاغل خانگی حداقل بتوانند مجوز پروانه مشاغل خانگی خود را دریافت کنند.
کاویانی دلشاد گفت: در بحث مشکلات امکانات و نیرو در سطح شهرستانها در حوزه شیلات پیگیر مشکلات هستیم.
او گفت: ایجاد کلینیک دامپزشکی آبزیان در استان و شهرستانها از برنامههای امسال در دست پیگیری بوده که این کلینیکها میتوانند در صادرات ماهی و نیز ناظر فنی کمک بزرگی باشند.
سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: در بحث شیلات امسال پیگیر بودیم مشکلات واحدها را شناسایی و برخی از مشکلات را حل کنیم که نقدینگی و سرمایه در گردش از مشکلات اساسی برخی از واحدهای دارای پروانه بهرهبرداری سطح استان است و با توجه به بالا رفتن قیمت خوراک ماهی میطلبد که این مشکلات تولیدکنندگان این واحدها با سرمایه در گردش مرتفع شود.
او ناظر فنی و ناظر بهداشتی را یکی دیگر از مشکلات واحدهای پرورش ماهی استان دانست و یاد آور شد:با توجه به بالا بودن حقوق کارشناس ناظر و سنگین بودن این مبلغ برای هر یک از واحدها به تنهایی، جلساتی با دامپزشکی و نظامپزشکی برگزار خواهد شد و طی صحبتی که با وزارت جهاد انجام شده پیشنهاد خواهیم داد تا چند واحد پرورش ماهی با یکدیگر یک ناظر را انتخاب کنند تا به این واسطه به واحدهای فوق فشار مالی نیاید.
منبع: ایسنا