استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌های اجرایی باید برای ایمن‌سازی هوتگ‌ها پای کار بیایند، گفت: باید راه دسترسی کودکان به هوتگ‌ها را محدود کرد تا کسی از شعاع ۱۰۰ متری حق ورود سمت آن‌ها را نداشته باشد.

حسین مدرس خیابانی در نشست بررسی و رفع مشکلات هوتگ‌ها  گفت: همه دستگاه‌های اجرایی باید برای ایمن‌سازی هوتگ‌ها پای کار بیایند  و باید راه دسترسی کودکان به هوتگ‌ها را محدود کرد تا کسی از شعاع صد متری حق ورود به سمت آن‌ها را نداشته باشد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بیشترین تلفات در هوتگ‌ها مربوط به بخش «پلان» شهرستان چابهار است که بلافاصله جلسه با ادارات مربوطه، بخشداری‌ها و مدیریت بحران شهرستان برگزار و موضوع در دستور کار مدیریت بحران قرار گرفت.

او گفت: در چابهار یک هزار و ۷۵ هوتگ داریم که باید در قدم نخست با ارزیابی طول، عمق و وضعیت حاکمیت آن‌ها، اطلس هوتگ‌ها مشخص شد.

استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر شناسنامه‌دار کردن هوتگ‌ها  گفت: مقرر شد دستورالعمل تحویل هوتگ‌ها تنظیم و در دستور کار قرار گیرد تا ایمن‌سازی برعهده مالکان هوتگ‌ها باشد.

او گفت:هر کس در حوزه خودش باید برای جلوگیری از ورود کودکان و دانش‌آموزان به هوتگ‌ها اقدام کند، بنابراین باید یک تقسیم کار دستگاهی بین مدیریت بحران استان، نیروی انتظامی، محیط زیست، اداره آب و فاضلاب، منابع طبیعی، هلال احمر و جهاد کشاورزی صورت گیرد و از همه امکانات استان برای حصارکشی اطراف هوتک‌ها و نصب تابلو‌های اطلاع‌رسانی استفاده شود.

مدرس خیابانی گفت:۳۰۰ هوتگ در حوزه شهرستان دشتیاری، ۱۸ هوتگ در حوزه شهرستان کنارک، ۵۰ هوتگ در حوزه شهرستان قصرقند و ۳۰ هوتگ در شهرستان سیب و سوران داریم.

استاندار سیستان وبلوچستان گفت: حمایت و کمک مردم در جلوگیری از تلفات هوتگ‌ها اهمیت فراوان دارد چرا که ۹۰ درصد هوتگ‌ها در محدوده روستا و با مالکیت فرد بوده و فقط ۱۰ درصد در اختیار محیط زیست قرار دارد.

او گفت: هم‌اکنون ۲۷ هوتگ در شهرستان سیب و سوران، ۳۱ هوتگ در شهرستان دشتیاری، ۲۷ هوتگ در بخش پلان شهرستان چابهار و ۲۷ هوتگ در شهرستان قصرقند در نزدیکی مدارس قرار دارند.

مدرس خیابانی گفت: با توجه به اینکه تمام روستا‌هایی که تلفات داشتند از شبکه آبرسانی بهره‌مند بودند، خانه‌های هلال با مشارکت دهیاری آموزش را در دستور کار خود قرار دهند.

او گفت: علاوه بر نصب تابلو‌های خطر و فنس و توزیع وسایل امداد و نجات اطراف هوتگ‌ها آموزش از طریق شبکه شاد و صدا و سیما در دستور کار قرار گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه شهرستان قصرقند ۵۰ هوتگ داریم که خوشبختانه با ایجاد پمپ، تابلو‌های خطر، فنس و ایجاد فضای مناسب برای آب خوردن حیوانات، تلفات را به حداقل رسانده است. همچنین بنیاد مسکن اقدام لازم برای ایمن‌سازی آن دسته از هوتگ‌هایی که در طرح هادی هستند را در دستور کار قرار دهد.

مدرس خیابانی  گفت: اطلاع‌رسانی لازم برای کاهش تلفات هوتگ‌ها از طریق معتمدین، ائمه جمعه، سران طوایف، صدا و سیما، فضای مجازی و کسانی که نفوذ کلام دارند در دستور کار قرار گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.