طبق آمار‌ها بیشترین حوادث کار مربوط به کارگران ساختمانی است، حوادثی که منجر به فوت کارگر شده یا برای همیشه او را زمین‌گیر می‌کند.

اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی از آذر سال ۹۹ در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد و هنوز به نتیجه نرسیده است.

در حال حاضر بر اساس ماده ۵ قانون تامین اجتماعی، این سازمان مکلف است با دریافت هفت درصد (۷%) حق بیمه سهم بیمه شده (از کارگر) و پانزده درصد (۱۵%) مجموع عوارض صدور پروانه (از مالک) نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند. در صورت عدم تامین منابع لازم جهت گسترش پوشش بیمه‌ای کارگران با تصویب هیات وزیران، افزایش سقف مجموع عوارض تا بیست درصد (۲۰%) بلامانع است.

ضریب‌ بیمه کارگران ساختمانی دقیق محاسبه نشده است

تبصره ۱ این ماده هم می‌گوید که در صورت درخواست متقاضی دریافت پروانه، سازمان تامین اجتماعی مکلف است حق بیمه کارگران ساختمانی را برمبنای حق بیمه سهم کارفرما در زمان صدور پروانه ساختمانی تا مدت سه سال و بدون دریافت سود، تقسیط کند. ترتیب پرداخت حق بیـمه از طرف دارنده پروانه به منزله رسید پرداخت حق بیمه و اخذ پروانه است. در هر حال صدور پایان کار منوط به ارائه مفاصاحساب است. تاخیر در پرداخت اقساط حق بیمه مشمول جریمه مانند تاخیر پرداخت سایر حق بیمه‌ها می‌شود.

با این وجود سازمان تامین اجتماعی می‌گوید که این ضریب‌ها دقیق محاسبه نشده است و بر اساس محاسبات و آمارهای جدید از زمان اجرا تا به حال باعث کسری منابع ۱۲ هزار میلیارد تومانی شده پس به دنبال اصلاح ماده ۵ رفت.

فعالیت کارگران ساختمان در شب

اصلاح بیمه کارگران ساختمانی در انتظار مجلس

موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی سال قبل گفته بود که آسیب‌های شغلی کارگران ساختمانی به لحاظ حوادث، بیماری‌ها و ازکارافتادگی، دغدغه مشترک نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سازمان تامین اجتماعی است و با تصویب نهایی اصلاحیه ماده ۵ بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی در مجلس، امکان پوشش بیمه‌ای تمامی واجدان شرایط بیمه کارگران ساختمانی فراهم می‌شود.

 طرح اصلاح بیمه کارگران ساختمانی شانزدهم آبان در کمیسیون اجتماعی مجلس به تصویب رسید و راهی تصویب در صحن علنی مجلس شد اما با وجود گذشت ۸ ماه همچنان در انتظار تصویب نهایی  در صحن علنی مجلس است.

 ۴۰۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی بیمه دارند

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: کلیات طرح اصلاح ماده ۵ قانون بیمه تامین اجتماعی‌ رأی گرفته است و جزئیات آن را هم در کمیسیون اجتماعی بررسی شده است. 

به گفته ولی اسماعیلی، در کشور نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کارگر فصلی و ساختمانی داریم که ۴۰۰ هزار نفر آن‌ها دارای بیمه و بقیه بیمه ندارند.

او گفت: بر اساس طرحی که اصلاح کردیم و محاسباتی که انجام دادیم یک مبلغی به صندوق تامین اجتماعی واریز می‌شود؛ دولت را مکلف کردیم از منبع این صندوقی که در دل تامین اجتماعی ایجاد خواهد شد، مابقی کارگران را طی دو سال بیمه کند. این موضوع را به صحن علنی ارجا می‌دهیم البته کلیات این طرح تصویب شده است.

کارگران ساختمانی ناچار به بیمه اختیاری شدند

 رئیس اتحادیه کارگران قراردادی گفت: دولت به جای اینکه تمام کارگران ساختمانی را بیمه کند، جلوی سهمیه بندی ناقص بیمه آن‎ها را گرفته است، آن‌هایی هم که از قبل بیمه داشتند آنقدر سخت گرفتند و بازرسی ناقص انجام دادند که خیلی از آن‌ها مجبور شدند خودشان را به بیمه اختیاری کنند.

به گفته بیات، طبق آمار در بخش کارگران ساختمانی بعد از حوادث جاده‌ای، بیشترین حادثه را داریم. این قشر به دلیل سختی کار نیازمند بیمه است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۲ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
یه بدبخت همیشه یه بدبخته!!
حقوقش، کارش ،زندگیش، بیمه اش،و........
حالا این موضوع برا مجلسیا باشه یکساعته
درستش میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
از نمایدگان مجلس میخاهیم که این قشر زحمتکش رو جزو مشاغل سخت محسوب کنندبروید از نزدیک ببینید واقعا کارشون سخت و کمرشکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
سلام برخی ازآنها بیمه ای که خودشان پرداخت می کنند مبلغ آن زیاد است لطفا رسیدگی شود. باتشکر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
تواین مملکت مظلوم‌ترین قشر ، قشر کارگر هیچ کس به اون توجه نمیکنه اگر همین کارگران هم نباشن چرخ اقتصاد یک روز هم نمی چرخه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
اون
هایی که ذوق میکنند افغان ها بسیار مطیع هستند و بهتر ایرانی کار میکنند زیاد دلخوش نباشید این مظلومیت از سر ناچاری است نه ادب

بیست سالع دیگه دقیقا فرزندانت باید نوکری افغان ها را بکنند ..دلیل هم دارم
.چون ایرانی ها به صورتی تکی برای کار میروند و کار گیرشان نمیاد ..اما افغان ها به صورت گروهی هستند و پیمانکار یکجا آنها را برای کارها میگیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
خیلی کاره سخته واقعا هم سخت هl زیان آور
نزدیک خو نه ما یک ساختمون میساختن استادکار از طبقه چهارم افتادپایین از بین رفت
تمام کسانی که من میشناسم وکارساختمون میکنن از دردکمر وپا مینالن بنده خداها همش سرپاهستن توافتاب وگرما وسرما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
شرکتهای ساختمانی و کارگاها و خیلی از تولیدی ها افتاده دست افغانیها پیمانکاران بخاطر منافع خودشون از کارگر افغانی استفاده میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
به چه عجب یادی هم از ما کارگران بینوای ساختمانی کردید حالا خداوکیلی از خودتان پرسیدین چقدر کارگر بیکار داریم بعد چقدر کارگر افغانی تو کشور داریم که کشور راتصرف کردن کاش مسوولان محترم زودتر به خودشان بیان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
همین مسئولینی که این قانون ها رو خاک می دهند باید برد بالای همین داربست و بدون امنیت تا ببینیم چه حالی می شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
این تصویری که نشون دادید چقدر دلهره آوره
فقط کافیه پا بلغزه
واااای. تصورش هم سخته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
نماینده گان که غمی ندارند حقوق بالا بیمه و رشوه و رانت بازی که دارند باید طرح خاک بخورد و روانه قبرستان شود چیزی جدیدی نیست از این مجلس و دولت بخاری نیست خودتون به خاطر کار گر درگیر نکنید اگر همین نماینده گان می فهمیدند ساختمان مجلس حتی اون صندلی که روی آن نشسته با دست همین کارگر زحمت کش است وضع مملکت حالا این نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
کدوم کارگر ساختمانی؟ الان غیر از افغانی ها مگه کارگر ساختمان ایرانی هم داریم؟ همه کارگرای ساختمان ایرانی بیکارن چون کارگرای افغانی جاشونو گرفتن نکنه میخواهید افغانی ها رو بیمه کنید؟؟
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۸:۳۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
به نام خداوند جان و خرد :
در عکس فوق اذکر تیتر خبریتون او کارگر روی داربست فلزی هیچگونه امکانات ایمنی با خود ندارد مانند کمربند هاردنست یا کمربند نجات سقوط از ارتفاع و باید مسئول ایمنی اینگونه پروژه ها با اینگونه کارگران برخورد قانونی کنند و بهشون تجهیزات ایمنی و کار با تجهیزات ایمنی را بهشون آموزش دهند همراه با مستندات ثبت شده قانون پسند قبل از آنی که به علت حوادث مختلف متهم شوند همیشه پیشگیری به از درمان است پیشگیری بهتر از حوادث غیر قابل جبران است بیمه ها برای بعد از حوادث کارایی دارند قبل از حوادث مختلف ایمنی و ایمن سازی حرف اول را می زند کپسول اطفاء حریق و جعبه کمکهای اولیه برای بعد از حادثه کارایی دارند بکوشیم پیشگیری و ارزیابی ریسک کنیم تا حادثه ایی بوجود نیاید و نهایتا اگر هم حادثه ایی رخ داد تلفات جانی غیر قابل جبران ندهد . والسلام و صلوات التماس دعا التماس تفکر خردمندانه عادلانه خداپسندانه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
باکمربندکارکردن سخته خیلی دست وپاگیره البته درسته که جان عزیزتره ولی اگر ایمنی داربست روبیشترکنن خیلی بهتر متاسفانه کسانی که داربست میبندن سعی میکنن پایه وبست ولوله کمتری بکارببرن
آخرین اخبار