مجتبی خیام نکویی گفت: امیدوارم بازدید از این نمایشگاه فتح بابی باشد برای همکاریهای بیشتر بین شرکتهایی که در این نمایشگاه شرکت دارند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور گفت: در کنار دستیابی به فناوریهای نوینی که مرتبط با کشاورزی هستند پیشرفتهای قابل توجهی داشته ایم؛ در فناوری نانو امروز جمهوری اسلامی ایران در منطقه رتبه اول را دارد.
به گفته او، امروز جمهوری اسلامی ایران رتبه چهارم را در فناوری نوین به دست آورده است و در بیوتکنولوژی رتبه دوازدهم را داراست.
این مقام مسئول گفت: همه این دستاوردها به لحاظ اتکایی است که به نیروهای جوان و نخبه خودمان داریم، مطمئن باشید اگر سال آینده و یا سالهای بعدتر در این نمایشگاه شرکت کنید فناوریهای جدیدتر را در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی خواهید دید.
خیام نکویی گفت: ما امروز نیازمند همکاریهای نزدیکتر بین کشورهای همسایه و دوست و برادر هستیم، این امر به طور ویژه در حوزه علم و فناوری مشهود است بنابراین ما اعلام آمادگی میکنیم که در فناوریهایی که به آن دست یافته ایم آماده انتقال آن به کشورهای همسایه هستیم.
او گفت: در حوزه بخش کشاورزی بیش از ۶۰۰ فناوری آماده انتقال به کشورهای دیگر داریم، دعوت میکنم از مهمانان خارجی که مایل هستند این فناوریها را از نزدیک ببینند به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تشریف بیاورند و از نزدیک فناوریها را بازدید کنند.
او با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای ما استفاده از فناوریهای نوین در توسعه فناوریهای بخش کشاورزی است، گفت: ما از فناوریهای نانو میتوانیم به شکل گسترده در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی و برای افزایش طول عمر بسیاری از تجهیزات و دستگاههای مکانیزاسیون استفاده کنیم.
خیام نکویی با تاکید بر اینکه نتیجه تکیه بر محققین و دانشمندان این میشود که شما میتوانید روی پای خود بایستید و نیازهای خود را مرتفع کنید، گفت: آماده انعقاد تفاهم نامه برای انتقال دانشهای فنی به کشورهای همسایه هستیم.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون از مجموعه ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان کشور، تنها ۳۰۰ شرکت یعنی کمتر از ۵ درصد شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی فعالیت دارند.
خیام نکویی گفت: علت استقبال نکردن شرکتهای دانش بنیان از بخش کشاورزی و عدم سرمایه گذاری آنها در این بخش محدودیتهایی است که در این حوزه وجود دارد، عواملی مثل اقلیم، دما، آب و هوا در موثر و نتیجه بخش بودن تولید و فعالیت در حوزه کشاورزی موثرند که این عوامل در اختیار اختیار ما نیستند و خطر سرمایه گذاری در این بخش را افزایش میدهند.
او گفت: طبق مصوبه هیئت وزیران وزارت جهاد کشاورزی موظف شده است تعداد شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه کشاورزی را از ۵ درصد کل شرکتهای دانش بنیان به ۲۰ درصد تا پایان امسال افزایش دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با حمایت از شرکتهای دانش بنیان و ایجاد طرحهای تشویقی و ترقیبی مثل اعطای تسهیلات و استقرار آنها در مراکز تحقیقات زمینه رشد این شرکتها را در بخشهای دام و طیور زراعت و گیاهپزشکی افزایش خواهیم داد.
او گفت: برای اینکه بتوانیم زمینه رشد شرکتهای دانش بنیان را از ۳۰۰ شرکت به ۴ برابری یعنی ۱۲۰۰ شرکت افزایش دهیم لازم است زیرساختهایی برای استقرار این شرکتها پیش بینی میشود بنابراین ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی و ۱۰ مرکز رشد بخش کشاورزی در نظر گرفته شده تا بتوانیم شرکتهای دانش بنیان را در آنها مستقل و با آنها برای توسعه کار در حوزه کشاورزی کمک کنیم