رضایی مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی آزادشهر با بیان این که امسال ۲۰ هکتار از مزارع کلزای شهرستان آزادشهر به انگل گل جالیز آلوده شده اند گفت: علف هرز گل جالیز که به سرطان کشاورزی معروف است با اتصال به ریشه محصولات کشاورزی مانند کلزا، رشد گیاه را کُند میکند و خسارت زیادی به محصول وارد میکند.
رضایی افزود: برای جلوگیری از انتقال این انگل به سایر مزارع این شهرستان، یک کمباین مشخص و با کشاورزان مزارع آلوده هماهنگ شده که برای برداشت مزارع خود از این کمباین استفاده کنند.
او گفت: به کمباین دار هم توصیه شده که هد برداشت را بالاتر از ارتفاع گلهای جالیز تنظیم کند و باد گیری و ضدعفونی کمباین بعد از اتمام برداشت این مزارع و پیش از ورود به سایر مزارع حتماً انجام شود.
او درباره اقدامات ضروری حین و پس از برداشت این مزارع گفت: پس از برداشت، این مزارع آلوده باید شخم عمیق زده شود، از کشت کلزا در این مزارع در سال آینده خودداری و از نگه داشتن محصول برداشت شده به عنوان بذر پرهیز شود.
رضایی میگوید: محصول برداشت شده از این زمینها باید به کارخانجات روغنکشی ارسال شود.
به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی در مزارع آلوده از کاشت کلزا و سایر میزبانها مانند مزارع آفتابگردان، کاهو، خیار، خربزه، کدو، هندوانه، فلفل، گوجه فرنگی، بادمجان، توتون، انواع گلم وحبوبات خودداری شود.
همچنین کشت شالی در اراضی آلوده به این انگل و یا غرقاب کردن زمین روشی دیگر برای پاکسازی زمینهای آلوده از این انگل است.
به گفته مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان، حدود هزار و ۵۰۰هکتار از مزارع کلزای استان به انگل گل جالیز آلوده شده است.