خشونت‌هایی که در روز‌های گذشته در آمریکا شاهد آن بودیم شاید بتواند یکی از عواقب سال‌ها کشمکش میان مقامات این کشور با لابی‌های اسلحه سازی باشد.

درگیری‌های مسلحانه روز‌های گذشته در مناطق مختلف آمریکا که منجر به کشته شدن تعدادی از شهروندان این کشور شد تنها بخشی از تصاویری است که می‌تواند نشان دهنده تاثیرات متقابل تفکرات سیاسی و لابی گری‌های سرمایه داران و کمپانی‌های بزرگ اسلحه سازی در زمینه استفاده از سلاح گرم و خرید و فروش اسلحه‌های جنگی در آمریکا باشد.

شهردار شیکاگو این هفته اعلام کرد در تعطیلات روز‌های پایانی هفته در این ایالت بیش از ۳۳ تفر مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که از این تعداد ۵ نفر از آن‌ها جان باختند. یکی از موارد در همین روز‌های گذشته تیراندازی در یک مرکز خرید در محله‌ای در نیویورک بود که پسری ۱۸ ساله با ایدئولوژی خودبرتر بینی نژادپرستانه به سمت مردم که اغلب از سیاه پوستان بودند شلیک کرد و حداقل ۱۰ نفر از آن‌ها را کشت و حدود ۲۰ نفر را راهی بیمارستان کرد.

روزنامه گاردین پس از بررسی حوادث اخیر در آمریکا و خشونت‌های مسلحانه چند روز گذشته می‌نویسد: این چیزی جز نمایش حقیقی ناتوانی مجریان قانون، سیاستمداران منتخب، رهبران مذهبی و کمپانی‌های اسلحه سازی برای سامان دادن به این وضعیت نیست.

در ادامه گزارش این روزنامه می‌خوانیم: آمریکا عملاً سالهاست برای جلوگیری از تکرار حوادثی این چنینی و جلوگیری از کشتار‌های مردمش به وسیله سلاح‌های گرم ناتوان شده و به نظر می‌رسد مقامات ارشد دیگر تلاشی در خور در محافل قانونی برای وضع محدودیت‌هایی در این زمینه نمی‌کنند.

به گفته روزنامه گاردین، نیویورک به ظاهر یکی از چندین ایالتی است که در سال‌های اخیر قوانین به اصطلاح "پرچم قرمز" را برای استفاده از سلاح‌های گرم وضع کرده، اما این قوانین کاملا جنبه داخلی دارند و هرگز نتوانسته اند به اجماع با مقامات ارشد آمریکا و مدیران کمپانی‌های بزرگ سلاح‌های گرم به قوانینی مشخص برای توقف استفاده از اسلحه و یا حتی محدود کردن خرید و فروش آن در میان مردم عادی برسند.

گاردین در گزارش خود می‌نویسد: کریستوفر رای، رییس پلیس فدرال آمریکا سال گذشته رسماً اعلام کرد آمریکا با یک تهدید تروریسم داخلی مواجه است. افراط گرایان سفیدپوست با انگیزه‌های نژادپرستانه در طول سال‌های اخیر مسئول یکی از مرگبارترین صحنه‌های تیراندازی و کشتار در داخل خاک آمریکا بوده اند.

در گزارش پلیس فدرال آمریکا همچنین آمده است: در سال‌های گذشته حملات مسلحانه و کشتار آمریکایی‌ها به دست عوامل داخلی اغلب با نگاهی نژادپرستانه به شدت افزایش داشته است.

گاردین در گزارش اخیر خود می‌نویسد: یک گزارش طبقه بندی شده محرمانه از جامعه اطلاعاتی آمریکا در سال گذشته هشدار داده که افراط گرایان خشن با انگیزه نمایش نارضایتی‌های سیاسی و نفرت‌های نژادپرستانه خود به تهدیدی "جدی" برای جامعه آمریکا تبدیل شده اند.

کاخ سفید در ماه مارس سال جاری اعلام کرد بودجه پلیس فدرال را تا سقف ۳۳ میلیون دلار برای انجام تحقیقات در زمینه تروریسم داخلی افزایش داده است.

سی ان ان هم پس از اخبار روز‌های گذشته در مورد تیراندازی‌های مختلف در مناطقی از آمریکا در گزارشی تلاش کرده واقعیت این معضل در داخل آمریکا را آشکار کند.

در این گزارش آمده است: ما در ۵ دهه اخیر شاهد افزایش نگرانی لایه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی در داخل آمریکا در مورد افزایش خشونت‌های مسلحانه هستیم، بی آنکه اقدامی در خور در این زمینه انجام شده باشد. آمریکا همیشه بر این ایده استوار بوده که رفتار‌های ناهنجار را افراد ناهنجار در جامعه انجام می‌دهند. ولی آیا واقعا موضوع به همین سادگی است؟

سی ان ان در ادامه می‌نویسد: نرخ کشتار با اسلحه‌های جنگی در آمریکا بسیار بالاتر از هر کشور ثروتمند دیگری در جهان است؛ این مشکل به طور خاص در جوامع مربوط به رنگین پوستان به ویژه سیاه پوستان آفریقایی تبار بسیار واضح است. این یعنی در طول نزدیک به ۵۰ سال مقامات آمریکا نتواسته اند راه حلی عملی برای این مشکل واضح در داخل کشورشان پیدا کنند.

سی ان ان علت این موضوع را در دو محور اصلی خلاصه می‌کند. در این گزارش می‌خوانیم: آنچه واضح به نظر می‌رسد این حقیقت است که فقر و در دسترس بودن آسان سلاح‌های گرم و عمدتاً جنگی برای مردم اصلی دو دلیل اصلی برای افزایش روز افزون خشونت در جامعه آمریکاست که نزدیک به نیم قرن است از لیندون جانسون تا جو بایدن نتوانسته اند کاری برای آن انجام دهند.

سی ان ان در گزارش اخیر خود می‌گوید که حل این معضل امروز در داخل آمریکا به هیچ عنوان برای کوتاه مدت امکان پذیر نیست. این مشکل را باید طرحی بلندمدت در نظر گرفت و ریشه‌های مختلف آن را بررسی و یکی یکی راه حل برای آن‌ها ارائه داد.

سی ان ان در بخشی از این گزارش با عنوان "خشونت آنچه شما تصور می‌کنید نیست" می‌نویسد: علی رغم نظریه‌های مختلفی که برای این موضوع در داخل آمریکا مطرح می‌شود مشکل اصلی خانواده‌های آمریکایی در ارتباط با خشونت‌های مسلحانه خود اسلحه است. سایر نظریه‌ها در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.

تحقیقات گسترده در مراکز امنیتی آمریکا نشان می‌دهد در داخل این کشور تقریباً از هر ۱۰ قتل در سال ۲۰۲۰، ۸ قتل مربوط به استفاده از سلاح‌های گرم بوده است.

سی ان ان در گزارش خود به وضوح می‌گوید: این خشونت‌های مسلحانه برخلاف آنچه مقامات آمریکا تلاش می‌کنند نشان دهند نتیجه اختلاف بین باند‌های مواد مخدر و یا افراط گرایان منطقه‌ای نیست. دلیل اصلی این مشکل نوع نگاه و میزان سودی است که در طول دهه‌ها مقامات آمریکا از طریق لابی با کمپانی‌های اسلحه سازی به جیب زده اند. سی ان ان می‌نویسد: برعکس تصور عموم، آمریکا برای تمام این صحنه‌ها سالهاست برنامه ریزی کرده و شاید دور از ذهن نباشد اگر بگوییم برای کنترل آن هیچ برنامه ریزی مشخصی ندارد و در تمام این سیاست‌ها عمدی آشکار دیده می‌شود.

مقاومت شرکت‌های بزرگ اسلحه سازی، مخالفت احزاب سیاسی و وضع نشدن قوانینی مشخص برای خرید و فروش سلاح گرم در دهه‌ها و عموماً در سال‌های اخیر موضوعی است که شاید نظر بسیاری در داخل و خارج آمریکا را به خود جلب کرده است.

تحلیل‌های موجود در رسانه‌های غربی که در بالا به نمونه‌های مختصری از آن اشاره شده همگی بر این اصل اتفاق نظر دارند که این سال‌ها به نفع هیچ کدام از طرف‌های آمریکا از جمله بانیان اسلحه سازی و مقامات ارشد دولتی و احزاب سیاسی نبوده که قانونی برای محدود کردن و یا حتی قانون‌مند کردن استفاده از سلاح گرم در داخل آمریکا وضع کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
کاری با آزاد بودن اسلحه نداره. بیشتر قتلها با آلات قتاله دیگه انجام میشند. بیشتر هم در ایالتهایی انجام میشه که قوانین کنترل اسلحه سختگیرانه تر هست و تقریبا تمامی قتلهایی که به وسیله سلاح گرم انجام شده با سلاحهای غیر مجاز انجام میشند نه با سلاحهایی که مجاز تهیه شدند. ربطی هم به نژاد و سفیدهای برتری جو نداره و اتفاقا بیشتر تیراندازیهای معروف به mass shooting توسط رنگین پوستان انجام میشه که رسانه‌های آمریکا پوشش نمیدند. فرضا مالکیت سلاح گرم رو ممنوع کنند جنایتکاران برای تهیه اسلحه دنبال گرفتن مجوز نیستند و علاوه بر اون تنها گزینه اونها سلاح گرم نیست بر عکس با پلیس و سیستم امنیتی مسخره‌ای که آمریکا داره مردم عادی اگه اسلحه نداشته باشند به راحتی قربانی جنایتکاران میشند. تازه مگه کم با چاقو آدم کشتند یا با ماشین مردم رو زیر گرفتند که با جمع کردن سلاح مشکل برطرف بشه؟ مشکل آمریکا قوانین مسخره‌ای است که داره. اگه برای جرائم سنگین مثل قتل عمد و تجاوز مجازات کمتر از اعدام در نظر نمی‌گرفتند این وضع رو نداشتند. طرف کلی آدم کشته ۲۰ سال تو زندان مفتخوری می‌کنه و وکلا و قضات سر نجوه مجازات جر و بحث می‌کنند. البته در اون هالییود لعنتی رو هم باید تخته کنند که گند کشیده به فرهنگ آمریکا و بلکه کل دنیا و خشونت رو ترویج میده. مشکل آمریکاییها مشکل فرهنگیه. داشتن حق اسلحه در متمم قانون اساسی آمریکا تحت عنوان امکان مقابله با حکومت ستمکار گنجانده شده و اگه بایدن موفق بشه به نیابت از صهیونیستهای حاکم بر آمریکا سلاحهای آمریکاییها رو جمع کنه همون بلایی رو سرشون میارند که سر روسهای بدبخت بعد از انقلاب بلشویکی آوردند
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
اسلحه سازی اونا سودمند تر از ماشین سازی های ما هستن، کشته های ماشینای ما زیاد و صادراتم ندارن ولی اونا هم صادرات اسلحه دارن هم کشته هاشون کمتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
فقر مردم ایران؛ عواقب یک قانون یا بی‌قانونی....
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۰۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
در کشور ما گردن پلیس رو میزنن کسی هم کاری بهشون نداره چون پلیس ها زیادی دل رحم هستند
امنیت شغلی دزد ها بیشتر از امنیت شغلی کارگر ها است
Netherlands
7891
۱۰:۰۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
موضوع مربوط می شود به عید پاک سال 1521 میلادی و کریستف کلمب. 115/000/000 نفر گمشده تاریخی. کجایند مردان و زنان امریکایی اصل؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
خدا بدتری بدهد
Canada
ناشناس
۰۹:۲۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
تمام مدت اخبارشون از تیراندازی در مدرسه ِمرکز خرید .کلیسا ووووو گزارش میدهند .در بوفالو 10 نفر چند روز پیش کشته شدند
انگاری که تمام اینحا تگراس است
بخاطر اینه که در هر خانواده چند اسلحه دارند .بیش از تعداد جمعیت شون اسلحه دارند
خب گرانی و تورم بی‌سابقه هم مزید بر فاجعه شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
در کشور ما قانون هم بی قانونی میکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
داخل كشور خودمون سلاح گرم آزاد نيست اين همه جرم و جنايت و خشونت در سطح شهرها شاهد هستيم، واي به روزي كه خريد و فروش سلاح گرم تو ايران آزاد بشه !!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
اگر اسلحه آزاد بود تا الان هیچ کی زنده نمونده بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
مقایسه از اساس اشتباهه چون فرهنگ ایرانیها فرق می‌کنه. اونی که بخواد جنایت کنه برای سلاح دنبال مجوز نمیگرده و محدود به سلاح گرم هم نیست. فرهنگ ایرانی رو با فرهنگ وحشی آمریکایی مقایسه نکنید. دلیل کشتارهای آمریکا آزادی سلاح گرم نیست بلکه فرهنگ منحط و هالیوودی آمریکاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
چقدر بدبختند.
آخرین اخبار