حجتالله عبدالملکی گفت: دولت جدید خودش را متعلق به مردم و موظف به خدمت رسانی مردم میداند و تمرکز اصلی آن، کار برای مردم است. در گذشته پولی که متعلق به مردم بود در قالب الگوی ارز ۴۲۰۰ تومانی، تنها یک بخش از پنج قسمت آن به مردم و مابقی آن به دلالان، قاچاقچیان و تولیدکنندگان خارجی میرسید. الگویی که نه تنها به ضرر تولید ملی بوده و رفاه مردم را تامین نمیکرد بلکه تشویق کننده قاچاق بود و شکاف طبقاتی را تشدید میکرد.
عبدالملکی گفت: قاچاق بسیار کاهش مییابد و رفاه عموم مردم افزایش یافته و به تبع آن فاصله طبقاتی کم خواهد شد و این به معنای بهتر شدن وضعیت معیشتی مردم و تشویق تولید کننده داخلی است.
بیشتر بخوانید
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در بودجه ۱۴۰۱، مالیات واحدهای تولید پنج درصد کاهش یافته است و تسهیلات ارزان قیمت برای تولید حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. تجارت خارجی به سمت اشتغال تولید جهتگیری میشود در حالی که در دولت گذشته نگاه به غرب پررنگ بود و این معنایی جز ضربه جدی به تولید داخلی نداشت.
او گفت: تعامل با کشورهای همسایه در جهت رشد تولید، اشتغال و صادرات صورت گرفته است که این یک دیپلماسی به نفع مردم در چارچوب تولید اشتغال، تقویت مشاغل خانگی متناسب با بانوان است، بانوان میتوانند در عرصه مختلف اقتصاد ایفای نقش کنند. ۲۰ درصد نیروی تولید را بانوان تشکیل میدهند و امیدواریم به الزام و برای معیشت کار نکرده و برای افزایش رفاه بیشتر خانواده باشد.
عبدالملکی گفت: نظام مجوزها را تسهیل کردیم و از پانصد شغل خانگی که مستلزم مجوز بودند، به ۳۵۰ شغل اعلام شد که نیاز به مجوز ندارند و به راحتی میتوانند آن شغل را فعال کنند و ۱۵۰ مشاغل دیگر هم تایید محور بوده و باید ۳ روزه مجوز داده شود. با همین تسهیلگری، در ۲ ماه پایانی سال گذشته بیش از ۷۵ هزار مجوز برای مشاغل خانگی صادر شد.
او گفت: امسال منابع تسهیلات برای مشاغل خانگی ۲۰۰ درصد افزایش یافته است. سه هزار میلیارد تومان اعتبار در ستاد ملی مشاغل تا مرداد ماه سال جاری تخصیص داده شده است و سه هزار میلیارد تومان دیگر نیز به شرط جذب در نیمه دوم سال اضافه خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به سخنان شهردار مشهد درباره فعالیت شهرداری و بنیاد علوی در حوزه اشتغالزایی بانوان در حاشیه شهر مشهد مقدس، ۱۰۰ میلیارد تومان به این موضوع اختصاص خواهیم داد و به شرط جذب در ستاد ملی مشاغل، ۱۰۰ میلیارد دیگر نیز به شهر مشهد با تمرکز بر حاشیه شهر اختصاص خواهیم داد.
او گفت: سال گذشته ۲۶۰ میلیون نفر ساعت آموزش در فنی حرفهای کشور صورت گرفته است که امسال این میزان افزایش یافته است و به عدد ۳۵۰ میلیون نفر ساعت آموزش رسیده است و از این میزان، ۳۰ میلیون نفر ساعت برای مشاغل دانش بنیان و فناوری اختصاص داده شده است.