حجت الاسلام بخشی پور گفت: آفت کرم خراط از ریشه و سوسک سرشاخه از ناحیه شاخه ها به جان درختان باغ شوکت آباد افتاده که طبق نظر کارشناسان برای از بین بردن آفات و حفاظت از باغ، باید با بیل زنجیری نسبت به قطع درختان از ریشه اقدام شود.
او گفت: تاکنون هر اقدامی از دست ما بر آمده است انجام داده ایم و هر چه برای مبارزه با آفات هزینه کرده ایم، سودی نداشته است و درختان میوه این باغ که شامل ۶۰ درصد از درختان می شود به دلیل آفت زدگی از بین رفته است.
حجت الاسلام بخشی پور گفت: با توجه به تغییر اقلیم و با هماهنگی میراث فرهنگی قرار است بعد از آفت زدایی، درختانی در باغ کاشته شوند که با آب و هوای استان سازگاری داشته باشند که می توان از جمله آن ها به درخت عناب اشاره کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: با هماهنگی انجام شده با استانداری ، فرمانداری ، میراث فرهنگی و سرمایه گذار مقرر شد در ورودی باغ شوکت آباد اصلاحاتی انجام شود و باغ تا ۲ ماه دیگر تکمیل و به روی مردم باز شود.
او گفت:ساماندهی سرسرای ورودی باغ، راهرو، محوطه جزیره، ده اتاق مشرف به باغ بهعنوان فضاهای اقامتی و تالارها مرمت و بازسازی میشوند تا برای استفاده و بهرهبرداری مردم و گردشگران مهیا شوند.
میراث فرهنگی با اعتباری بالغ بر ۲میلیارد تومان که از محل اعتبارات پیشبینیشده در مصوبات سفر رئیس جمهور به استان ،قرار است پس از بازگشایی میراث فرهنگی کار مرمت استادسرا را در این باغ انجام دهد تا فضاهایی برای اسکان گردشگران نیز مهیا شود.
بخشی پور گفت:امیدواریم بدقولی نشود و با همکاری میراث فرهنگی این کار بنیادی انجام شود و باغ به صورت زنده و پویا برگردد تا هم نمای خوبی برای شهر باشد و هم بهره برداری داشته باشیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: قنات روستای شوکت آباد در قدیم ۴۰ لیتر درثانیه آب داشت که اکنون به ۲۰ لیتر در ثانیه کاهش یافته است.
او گفت:در گذشته در مزرعه شوکت آباد تنها ۵ هکتار سطح زیر کشت بوده که اکنون توانسته ایم با استفاده از شیوه های نوین آبیاری تنها در مزرعه کناری باغ شوکت آباد ۳۰ هکتار باغ داشته باشیم.
به گفته بخشی پور با کمک و تسهیلات جهاد کشاورزی مزرعه ۱۰۰ هکتاری در شوکت آباد لوله گذاری شده و آبیاری قطرهای در آن اجرا شده است تا در جهت اجرای نیات واقفین هزینه شود و اکنون در حال بهره برداری است.
او همچنین گفت : تا سال ۹۷ باغ شوکت آباد کاربری زراعی داشت که با پیگیری استانداری و بنیاد مسکن کل باغات و استخر این مجموعه به روستای شوکت آباد الحاق شد و کاربری مجموعه از زراعی به گردشگری تغییر یافت تا هم درآمد اوقاف از این محل بیشتر شود و هم مردم بتوانند از این فضاها استفاده کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: باغ شوکت آباد موقوفهای است که شامل ۱۱ نوع نیّت است و بخشی از درآمد آن باید در حسینیه امام رضا (ع) بیرجند هزینه شود.
بخشی پور گفت: موقوفه شوکت آباد به نیت های کمک به فقرا ،برپایی تعزیه حضرت زهرا(س) و تعزیه برای اباعبدالله الحسین(ع)در محرم و صفر ، رد مظالم برای واقف ، ولیمه در روز نیمه شعبان ، کمک به فقرا و سادات در روز نیمه شعبان ، تهیه لباس برای فقرا وسادات ، کمک به ازدواج سادات فقیر ، کمک به زائران عتبات عالیات ، قرائت قرآن درماه مبارک رمضان و هزینه های جاری حسینه امام رضای بیرجند وقف شده است.
او گفت: موقوفات کل استان به ۸۵ امین از همان مناطق واگذار شده تا به عنوان نماینده اوقاف، کارهای مربوط به موقوفه را انجام دهند و این امور به دست شورای روستا داده نمی شود تا تخلفی در اجرای نیت صورت نگیرد.