مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر شامگاه پنجشنبه در آئین رونمایی از کتاب "آب در سرزمین مقدس سیراف" گفت: استان بوشهر، از نظر میزان بارندگی استانی خشک به شمار میرود و امروز این تغییر اقلیم به گسترش این خشکی دامن زده است.
علی محمدی میگوید: این خشکسالی پدیدهای جدیدی نیست و وجود سازههای آبی تاریخی فراوان در بوشهر اعم از سازههای آبی سیراف، سدهای باستانی گلوکلات و دایو جم، شبکههای آبیاری سنتی دشتستان و تنگستان نشانههای تلاش نیاکان برای سازگار شدن با این اقلیم خشک است.
او با اشاره به رفتار نابه جای ما انسانها با منابع آبی در دهههای اخیر گفت: این رفتار نامناسب با منابع آبی باعث شده تا منابع ارزشمند آب را از دست بدهیم به نحوی که امروز میانگین افت سالانه یک متر در دشتهای استان بوشهر و ایجاد فرونشست در برخی از مناطق، بخشی از نتایج برداشت بیش از حد از منابع آب است.
محمدی اعلام کرد که کمبود آب و وقوع فرونشست، تهدیداتی برای آثار باستانی کشور نیز ایجاد میکند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر بهرهوری بسیار پایین آب در بخش کشاورزی و سرانه مصرف بالای آب در بخش شرب را از جمله آسیبهای بزرگ پیش روی منابع آب دانست.
رونمایی از کتاب آب برای سرزمین مقدس سیراف و تقدیر از نویسنده اثر از سوی شرکت آب منطقه ای بوشهر از جمله حاشیه های دومین روز همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس است همچنین در بخش دیگری از این نشست نیز پنل تخصصی باستانشناسی خلیج فارس و سیراف در قالب همایش بینالمللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیچ فارس برگزار و پژوهشگران این حوزه به ارائه جدیدترین آثار پژوهشی این حوزه پرداختند.