۵ نکته درباره هپاتیت مرموز کودکان که نباید از آن غافل بمانید

به تازگی روند نگران کننده‌ای از شیوع «هپاتیت غیرقابل توضیح در کودکان» در جهان مشاهده شده است.

شمار موارد ابتلا به «هپاتیت غیرقابل توضیح در کودکان» به تازگی در سراسر جهان افزایش یافته است و سبب نگرانی کارشناسان و مقامات مربوطه شده است. «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری» آمریکا (CDC) هفته گذشته اعلام کرد ۱۰۹ مورد از این نوع هپاتیت غیر قابل توضیح در کودکان را در آمریکا شنایی کرده است.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا همچنین مرگ ۵ نفر را در این خصوص تأیید کرد و گفت: ۱۴ درصد ازبیماران، پیوند کبد دریافت کرده اند. میانگین سنی کودکانی که در آمریکا به هپاتیت حاد مرموز مبتلا شده‌اند، ۲ سال اعلام شده است.

در کودکان خردسال، «هپاتیت» یا همان «التهاب کبد» به وسیله عفونت‌های ویروسی ایجاد می‌شود. «آدنو ویروس» که یک پاتوژن (عامل تولید بیماری) رایج در کودکان است، در بیش از نیمی از این موارد ابتلا به هپاتیت مرموز شناسایی شده است؛ هرچند هنوز نمی‌توان این هپاتیت مرموز را به این عامل بیماری را ربط داد.

موارد ابتلای به «آدنو ویروس» معمولا به شکل «التهاب ریه ها» و یا «معده» ظاهر می‌شوند. با وجود این، برقراری رابطه میان این ویروس و هپاتیت خصوصا در میان افرادی که دجار اختلال در دستگاه ایمنی بدن خود هستند، بی سابقه نیست. بایستی دانست اقدامات بهداشتی معمول مانند شستن دست‌ها در محدود کردن شیوع «آدنوویروس» امری مؤثر به شمار می‌رود.

حال با توجه به این مسائل، بایستی ۵ نکته را در خصوص هپاتیت کودکان دراینجا ذکر کنیم:

۱- علائم هپاتیت بالقوه کودکان روشن است

«ریما فواز» مدیر پزشکی بخش کبدشناسی کودکان و «پیوند کبد در کودکان» در دانشکده پزشکی «دانشگاه ییل» آمریکا به پایگاه خبری هیل در این باره می‌گوید: علائم هپاتیت در کودکان به سختی قابل فراموشی است.

او می‌گوید: همه بیمارانی که مراجعه کردند، زردی شدید نداشتند. من فکر می‌کنم آن‌ها کمی زرد به نظر برسند.

علائم هپاتیت شامل استفراغ، ادرار تیره، مدفوع روشن و یرقان (زرد شدن پوست) است. ریما فواز گفت که کودکان مبتلا به این بیماری طوری رفتار نمی‌کنند که گویی بیماری ندارد؛ بلکه آن‌ها به وضوح بیمار خواهند شد.

۲- بیشتر بیماران مبتلا به هپاتیت حاد کودکان به طور کامل بهبود می‌یابند

طبق اعلام ریما فواز، در بیشتر موارد «هپاتیت حاد» خود به خود خوب می‌شود. او در این باره می‌گوید: کودکان (به خودی خود) به طور کامل و بدون مشکلی مزمن و یا بیماری مزمن کبدی خوب می‌شود؛ بنابراین هپاتیت حاد بهبود خواهد یافت و حال بیمار خوب می‌شود.

۳- مشخص نیست گزارش‌های اخیر ابتلا به هپاتیت کودکان، نشانگر روندی افزایشی باشد

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا تأیید کرده است که معلوم نیست موارد ابتلای اخیر، نشانگر رشد هپاتیت حاد است یا اینکه به لطف آزمایش‌های گسترده، یک روند در جریان از موارد ابتلا کشف شده است.

۴- به نظر نمی‌رسد موارد ابتلای اخیر ارتباطی با کرونا داشته باشد

به دلیل آنکه بسیاری از کودکانی که به هپاتیت مبتلا شدند، بسیار خردسال هستند، بسیاری ازآن‌ها واجد شرایط تزریق واکسن کرونا نبوده اند. با این حال، طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، بیشتر کودکانی که به هپاتیت غیر قابل توضیح مبتلا شدند، تاریخچه مستندی از ابتلا به ویروس کرونا نداشته اند؛ بنابراین احتمال اینکه این موارد به ویروس کرونا مرتبط باشد، بسیار بعید است.

۵- دست کم ۱۱ کشور موارد ابتلا به هپاتیت با علت نامشخص را گزارش کرده اند

به گفته سازمان جهانی بهداشت، حداقل ۱۱ کشور مواردی از هپاتیت حاد کودکان را با علت ناشناخته گزارش کرده اند که تقریباً موارد گزارش شده یا در آمریکای شمالی بوده است و یا در اروپا.

به نظر می‌رسد در حال حاضر انگلیس با ۱۶۳ مورد ابتلا، عدم ثبت هیچ مورد ازمرگ به خاطر این بیماری و ۱۱ پیوند کبد، بیشترین موارد تایید شده را دارا باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضاحسینی
۱۳:۴۸ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام. آزادگان دفاع مقدس که دردوران اسارت دربیمارستانهای نظامی عراق موردعمل جراحی قرارگرفتند عموما دچار هپاتیتB بودند و هستتد. اینها چندسال پس ازآزادی ازاسارت و آزمایشاتی که خودشان طبق تجویزپزشک متخصص انجام دادند متوجه وجودویروس هپاتیتB در خونشان شدند، البته نهاد متولی هیج توجهی و اعتنایی به این موردحساس نداشت، چه بسا خانواده های اینها اصلا متوجه این خطرنبودند ونیستتد، فقط تعدادی که متوحه شدند خانواده خودرا واکسینه کردند. جالبتر اینکه نهادمتولی این آزادگان جانباز درهیچ موردبیماری و مجروحیتها و کیفیت درمان آنها توجهی نکرد و نمی کند. علیرغم این که دردهه۸۰و۹۰ بوسیله وبلاگها و سپس تلگرام وفضای مجازی این موارد را با پژوهشگاهها و دانشکده های پزشکی درمیان گذاشتیم، اما هیچ جوابی و نتیحه ای نگرفتیم و ندیدیم. این وضعیت درمانی کشور به هیچ عنوان قابل قبول نیست، و دانشگاههای پزشکی و پژوهشکده های مربوطه هم هیچگاه پیشگیری را مقدم بردرمان ندانسته و نمیدانند. این تعارض منافع در بحث دارو و واردات آن و وجود مافیای پرقدرت دارو اجازه نمیدهد سیستم درمانی کشور رسالت واقعی خودرا انجام دهد.
آخرین اخبار