آقای فیروز قاسم زاده گفت: از ابتدای سال آبی یعنی مهر پارسال، ۲۴ میلیارد مترمکعب ورودی به مخازن سدها داشتهایم که تقریباً معادل یا اندکی بیشتر از سال آبی گذشته است. با بارشهای اخیر، برای اولین بار ورودیها نسبت به سال آبی گذشته پیشی گرفت، اما متاسفانه توزیع بارشها در نقاط مختلف کشور متناسب نبوده است.
او گفت: با توجه به پیشبینیهایی که در مورد کاهش بارشها شده بود، مصارف را در سطح کشور به صورت کنترل شده دنبال کردیم؛ از ابتدای سال آبی، حدود ۲۵ درصد کاهش مصرف در بخشهای مختلف داشتیم و نهایتاً تا ۱۶ میلیارد مترمکعب به مصرف رسیده است.
به گفته آقای مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آبی کشور، هم اکنون ۵۴ درصد حجم سدهای کشور پر است که معادل ۲۷ میلیارد مترمکعب میشود و با توجه به مصارفی که در آینده خواهیم داشت، این عدد میتواند پوشش لازم را داشته باشد، اما از آنجا که در برنامهریزیها تأمین آب شرب سال آبی آینده را هم در نظر میگیریم، ممکن است محدودیتهایی را برای تأمین آب در بخشهای مختلف داشته باشیم.
طبق اعلام دفتر اطلاعات و دادههای آبی کشور، تصاویر منتشر شده از برخی سدها که خالی هستند، صحت دارد، اما سدهای مهمی هم در کشور داریم که مخازن آنها ۱۰۰ درصد پر است؛ به طور مثال در غرب کارون، سد کرخه خالی است، اما با توجه به بارشهای مناسب منطقه کوهرنگ در شمال خوزستان، سدهای کارون ۳ و ۴ تقریباً پر هستند و در استان هرمزگان هم سدها کاملاً پر شدهاند.