آبنبات تزئینی ممکن است دسرها را جالبتر کند، اما یک دانشمند آمریکایی با نگاهی تازه، ابداعی کرده است که میتواند کاربرد بسیار ارزشمندتری برای آنها داشته باشد.
سیستم CandyCode او ممکن است روزی برای تأیید اینکه قرصهای ظاهراً معتبر، تقلبی هستند یا نه، مورد استفاده قرار گیرد.
ما در مورد تعدادی از اقدامات ضد جعل برای داروها شنیدهایم، بسیاری از فناوریهای پیشنهادی شامل فرآیندهای نسبتاً پیچیدهای هستند که برخی از آنها در واقع نیاز به تغییر دارو دارند.
پروفسور ویلیام گروور از دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید، تصمیم گرفت چیزی بسیار سادهتر و در عین حال به همان اندازه موثر ایجاد کند، که CandyCode نتیجه است.
این سیستم شامل استفاده از یک چسب درجه غذایی بر روی قرصهای منفرد، سپس پوشاندن آن قرصها با مجموعهای تصادفی از رنگهای رنگارنگ (معروف به اسپرینکل) است. سپس از هر قرص عکس گرفته میشود و دادههای تصویری آن در یک پایگاه داده ذخیره میشود.
هنگامی که یک مصرف کننده میخواهد بررسی کند که داروی او اصل است، با استفاده از تلفن هوشمند خود برای گرفتن عکس از یکی از قرصها شروع میکند. سپس به یک پورتال آنلاین دسترسی پیدا میکنند، جایی که آن عکس با دادههای تصویر روی سرور شرکت دارو مقایسه میشود.
اگر مطابق با ترکیب رنگ خاص قرص و الگوی آبنباتهای پخش شده آن، پیدا شود، به مصرفکننده گفته میشود که قرص معتبر است -، اما اگر قرص مشابهی پیدا نشد، به آنها هشدار داده میشود که احتمالاً تقلبی است.
این محقق گفت: متوجه شدم که قورت دادن CandyCoded نسبت به کپسولهای ساده برای افراد خوشایندتر است. این دلیل دیگر انتخاب اوبرای سبک پیاده سازی نو آوریش است
مقالهای با دسترسی برای عموم در مورد این تحقیق اخیراً در مجله Scientific Reports منتشر شده است.
منبع: سایت نیواطلس منتشره از دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید