محمد شایگان گفت: کشتی گیران در وزنهای ۶۶، ۷۴، ۸۴، ۹۶ و مثبت ۹۶ با یکدیگر به رقابت نمودند و درشانزدهمین دوره کشتی باچوخه قوچان، ورزشکارانی از استانهای مختلف کشور به ویژه استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، سایر شهرها به رقابت پرداختند.
شانزدهمین دوره مسابقات کشوری کشتی باچوخه قوچان جمعه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در محل گود کشتی روستای رهورد این شهرستان با حضور معاونت پارلمانی رئیس جمهور و حضور گسترده علاقهمندان به این ورزش باستانی برگزار شد.
رئیس اداره ورزش و جوانان قوچان گفت: طبق رسوم و سنتهای گذشته، به ورزشکارانی که در وزنهای مختلف به مقام اول تا سوم دست یابند، به ترتیب یک نفرجوائز ارزندهای اهداءگردید ودر سنگین وزن شال قهرمانی نیز توسط مهندس صفایی فرماندار شهرستان قوچان اهداء گردید.
او گفت: خبر خوش تخصیص بیش از ۸۰ میلیارد ریال اعتبال از ۳ ردیف بوجه برای احداث و تکمیل گود کشتی هفت تپه شهر قوچان با پیگیریهای مجدانه دکتر علی آذری نماینده مردم فهیم قوچان وفاروج در مجلس شورای اسلامی اخذ شده است انشالله مکانی فاخر برای گسترش کشتی باچوخه احداث میگردد وبزودی اسناد مالکیت توسط اداره کل راه وشهرسازی بنام ورزش وجوانان انتقال میابد و سپس مناقصه توسط اداره ورزش وجوانان برای انتخاب پیمانکار اقدام خواهد شد
شایگان گفت: چوخه که نام خود را از نوعی پوشاک پشمی ضخیم مردانه کردی گرفته است، نام یک نوع کشتی است که در شمال خراسان که سرزمین کردهای کرمانج است، از دیرباز رواج داشته و اکنون نیز رایج است. این ورزش از دیرباز جزو سنن مردم کرد شمال خراسان به ویژه قوچان بوده و بخش مهم و قابل توجهی از آیین و مراسم آنها را تشکیل میدهد، زیرا چوخه در مراسم شادی، عروسی، نوروز و سایر جشنهای ملی و مذهبی آنان برگزار میشود و به مراسم رسمیت میبخشد.
تیم قوچان با کسب ۵۰امتیاز در نهایت مقام اول این رقابتها را از آن خود کرد.
وزن ۹۶– کیلوگرم:مقام اول: مصطفی اسکندری، مقام دوم: مرتضی علیزاده، مقام سوم: بهزاد اعتمادی
وزن ۹۶+ کیلوگرم: (سنگین وزن) مقام اول: احمد میرزا پور، مقام دوم: سعید حسینی، مقام سوم: یزدان حسن پور
نتایج تیمی:مقام اول: قوچان با ۵۰ امتیاز، مقام دوم: چناران با ۲۵ امتیاز، مقام سوم: مشهد با ۱۷ امتیاز