آیا واقعیت مجازی می‌تواند حوزه سلامت را متحول کند؟

امروزه واقعیت مجازی در بسیاری از بخش ها از جمله حوزه سلامت می‌تواند مفید باشد.

از بیماری‌های مزمن گرفته تا کمک به بیمارانی که دچار تنهایی و انزوا هستند، «واقعیت مجازی» می‌تواند در حوزه مراقبت‌های حوزه سلامت تأثیر فراوانی داشته باشد.

تأثیر واقیعت مجازی بر کاهش «درد مزمن»

در حدود ۵۰ میلیون آمریکایی دچار درد‌های مزمن هستند. طبق گزارش نشریه نیویورک تایمز، درد‌های مزمن یکی از علل اصلی ناتوانی‌ها در سراسر جهان به شمار می‌رود.

طبق اعلام نیویورک تایمز، درد مزمن نه تنها بر بدن انسان، بلکه بر مغز نیز تأثیر می‌گذارد. به طور مثال، طبق تحقیقات صورت گرفته در آزمایشگاه «ای. وی. آپکاریان» استاد فیزیولوژی در دانشگاه «نورث وسترن» آمریکا، مغز بیماران مبتلا به درد، دچار کاهش قابل توجهی از ماده خاکستری در «قشر پیش پیشانی» (قشر جلوی مغز) و تالاموس می‌شود که هردوی این بخش‌ها به پردازش درد در مغز کمک می‌کنند.

علاوه بر این، «درد مزمن» می‌تواند فعالیت مغزی را از نواحی احساسی و حرکتی به مناطق مرتبط با احساسات به مانند «آمیگدال» (بادامک مغز) و «هیپوکامپ» (اسبک مغز) منتقل کند. در حال حاضر تعداد اندکی درمان مؤثر برای «درد‌های مزمن» وجود دارد. «دنیل کلاو» (Daniel Clauw) که ریاست مرکز تحقیقات درد و کوفتگی در دانشگاه میشیگان را برعهده دارد، می‌گوید: هیچ دارویی برای هیچ درد مزمنی وجود ندارد که بتواند از هر سه نفر، یک نفر را بهبود بخشد.

برای همین مسئله نیز در حال حاضر، بسیاری از محققان در حال روی آوردن به درمان‌هایی هستند که مغز بیماران را هدف قرار می‌دهد که از جمله این موارد، می‌توان به «فناوری واقعیت مجازی» اشاره کرد؛ فناوری که می‌تواند به بیماران کمک کند تا علائم درد مزمن خود را کاهش داده و آن را مدیریت کنند.

در حال حاضر یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه فناوری واقعیت مجازی، شرکت «AppliedVR» است. در سال ۲۰۱۷، این شرکت در حال استفاده از واقعیت مجازی برای درمان اضطراب و درد‌های حاد در بیماران، به خصوص کودکانی بود که تحت درمان‌های بیمارستانی قرار داشتند؛ اما از آن زمان تا کنون این شرکت به بازطراحی فناوری خود برای درمان درد‌های مزمن کرده است.

واقعیت مجازی

محصول این شرکت که «RelieVRx» نام دارد، درمانی را برای بیماران از طریق «انجام بازی» و یا ایجاد صحنه‌هایی که به کنترل تنفس آن‌ها و تسکین سیستم عصبی آن‌ها کمک می‌کند، فراهم می‌آورد. هر جلسه واقعیت مجازی هفت دقیقه به طول می‌انجامد و به بیماران گفته می‌شود به مدت هشت هفته، روزانه یک جلسه درمانی با واقعیت مجازی داشته باشند.

در یک پژوهشی که از سوی محققان شرکت واقیعت مجازی «AppliedVR» انجام شده، مشخص گردیده ۴۳ درصد از بیمارانی که از محصول «RelieVRx» این شرکت استفاده کرده اند، کاهش درد مزمن کمر ار گزارش کرده اند. بایستی گفته شود در مقایسه با بسیاری از دارو‌ها و روش‌های درمانی، «واقعیت مجازی» عوارض جانبی نسبتا اندکی دارد.

منبع: پایگاه advisory

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار