عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان گفت: جلوگیری از برداشت غیرقانونی در مسیر رودخانه زاینده‌رود که سبب نرسیدن آب کافی به مزارع شرق اصفهان می‌شود مطالبه کشاورزان است.

حسین محمدرضایی گفت: خروجی سد زاینده‌رود با هدف جاری سازی رودخانه در کلانشهر و شرق اصفهان و تخصیص آب برای نوبت چهارم آبیاری مزارع شرق اصفهان و بر اساس توافق صورت گرفته و مصوبات کمیته چهارجانبه، باید ۳۳ متر مکعب بر ثانیه آب در محل سد آبشار واقع در شرق اصفهان برای رهاسازی در کانال‌های آبیاری کشاورزی تحویل داده شود.

اما در صورتی که برداشت‌های غیرقانونی در مسیر رودخانه متوقف نشود شاهد رسیدن آب کمتر به شرق اصفهان خواهیم بود که ضرر و زیان کشاورزان را در پی خواهد داشت.

به گفته او هر چه میزان کنترل در مسیر رودخانه افزایش یابد و اضافه برداشت‌ها کم شود آب بیشتری در سد زاینده رود خواهد ماند و بدرستی می‌توان برای استفاده عقلانی و قانونی آن برنامه ریزی کرد.

متاسفانه برداشت غیرقانونی در بالادست زاینده رود وجود دارد و نیاز است که قوه قضاییه، دادستانی ها، نیروی انتظامی و نهاد‌های مرتبط، شرکت آب منطقه‌ای را برای جلوگیری از برداشت‌های بی رویه یاری دهند.

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان می‌گویدکنترل برداشت‌های غیرقانونی در مسیر زاینده رود از خروجی بیش از حد آب از سد جلوگیری خواهد کرد، چرا که باید حق آبه کشاورزان و باغداران غرب اصفهان نیز لحاظ شود و آن‌ها هم به حق خود برسند.

خروجی سد زاینده‌رود با هدف جاری سازی رودخانه در کلانشهر و شرق اصفهان و تخصیص آب برای نوبت چهارم آبیاری مزارع شرق اصفهان از ١۵ اردیبهشت افزایش یافت.

بنا به اعلام محمود چیتیان معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان مدت زمان افزایش خروجی سد زاینده رود ۱۰ روز است.

حدود ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نواحی حقابه‌داران شرق استان اصفهان در پی افزایش خروجی سد زاینده‌رود و تخصیص بخشی از حقابه کشاورزان در بهمن ۱۴۰۰ زیر کشت رفت.

زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر، بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار می‌رود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
دزدی های آب در بالادست زاینده رود(بن و سامان) هم باید قطع گردد.