اگرچه از اشغالگری قدس شریف به دست صهیونیستها بیش از ۷۰ سال میگذرد؛ اما هر ساله با فرا رسیدن «روز جهانی قدس» نگاهها از سراسر جهان به این مکان شریف که برای هر سه دین یهودیت، مسیحیت و اسلام محترم و مقدس به شمار میرود، جلب میشود؛ توجهی که معمولا با تندرویهای عناصر صهیونیستی در تعرض به ساحت مسجد الاقصی ادامه پیدا میکند.
قدس شریف از زمان اشغال به دست صهیونیستها در سال ۱۹۴۸ میلادی تا به امروز، فراز و نشیبهای فراوانی را طی کرده است؛ اما با تمام پیچ و خمهایی که در این سالها با آن روبرو بوده است، جوانان فلسطینی نسل اندر نسل در برابر بیدادگری نیروهای اشغالگر ایستادهاند و نگذاشتهاند پس از گذشت دهه ها، آرمان فلسطین به فراموشی سپرده شود.
با فرارسیدن ماه مبارک رمضان در سال جاری بار دیگر صهیونیستها به تعرضهای هتاکانه خود علیه قبله نخست مسلمانان ادامه دادند؛ اما مسألهای که توجهها را به خود جلب کرده، این است که به نظر میرسد، صهیونیستها علی رغم اتمام روز قدس، نه تنها حملات خود را به این حرم شریف کم نکرده اند؛ بلکه طبق گزارش رسانههای خبری، تعرضات هتاکانه خود را تشدید نیز کرده اند.
جرقه درگیریها در قدس اشغالی امسال زودتر از موعد روز قدس و تقریبا با آغاز ماه مبارک زمضان زده شد. همزمان با شروع ماه مبارک رمضان، درگیریها بین صهیونیستها و فلسطینیها شدت گرفت؛ به طوری که تا پیش از فرا رسیدن «روز جهانی قدس» حملات مداوم صهیونیستها به نمازگزاران در صحنهای مسجدالاقصی به اوج خود رسید.
این اقدامات هتاکانه عناصر صهیونیستی، تنها به مسلمانان ختم نشد و پیروان ادیان دیگر از جمله مسیحیان را نیز در برگرفت؛ تا جایی که منابع فلسطینی اعلام کردند نظامیان صهیونیست با جلوگیری از ورود مسیحیان به کلیسا در شهر قدس، به آنها نیز تعرض کردند.
منابع فلسطینی همان زمان با منتشر کردن برخی از تصاویر نشان دادند نظامیان صهیونیست با جلوگیری از ورود مسیحیان برای ورود به کلیسای «القیامه» شهر قدس که برای انجام اعمال عبادی خود در «شنبه نور» به سمت این کلیسا میرفتند با شماری از آنان درگیر شدند.
شبکه المیادین در آن زمان گزارش داد نیروهای اشغالگر صهیونیست چندین ایست بازرسی نظامی در محله مسیحیان ایجاد کردند و این درگیریها تا جایی پیش رفت که نظامیان صهیونیست به یک «کشیش ارتدوکس» در حالی که در راه کلیسای القیامه بود، حمله کردند.
این اقدامات سبب شد تا خشم بسیاری از مردم در سراسر جهان بر انگیخته شود.
در اعتراض به افزایش تجاوزهای نظامیان رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی و قدس اشغالی که در پی آن شماری از نمازگزاران فلسطینی در این درگیریها به شهادت رسیدند، راهپیماییهای گستردهای در آمریکا و هلند برگزار شدند.
معترضان در حمایت از مردم فلسطین و مسجدالاقصی، در شهر شیکاگو و ایالت فلوریدای آمریکا در حالی که پرچمهای فلسطین را در دست داشتند، شعار «فلسطین آزاد» سر دادند.
از طرفی دیگر در اتاوا، پایتخت کانادا نیز مردم در همبستگی با مردم مظلوم فلسطین و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیست به خیابان آمدند؛ همچنانکه در هلند نیز شهرهای آمستردام، لاهه و ماستریخت شاهد تظاهراتی در محکومیت یورش خشونت آمیز اخیر نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی بوده اند.
اما این تنها هواداران قدس شریف در نقاط مختلف جهان نبودند که علیه جنایات صهیونیستها دست به اعتراض زدند. سازمان ملل در یک بیانیه دیرهنگام خواستار رسیدگی فوری به خشونت نظامیان صهیونیست علیه فلسطینیان شد. «راوینا شمداسانی» سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشستی مطبوعاتی در ژنو اعلام کرد خشونت نظامیان رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها در مجاورت مسجد الاقصی در تاریخ ۱۵ تا ۱۷ آوریل که منجر به مجروح شدن بیش از ۱۸۰ فلسطینی از جمله ۲۷ کودک شده به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.
اما همانطوری که اعلام شد، هتاکی شهرک نشینان صهیونیست که در سایه حمایت نظامیان این رژیم صورت میگیرد، محدود به درگیریهای پراکنده در روز جهانی قدس نشد؛ به طوری که نظامیان این رژیم به تازگی دور تازهای از تعرضها را به مسجدالاقصی کلید زدند.
رسانههای خبری پنجشنبه صبح اعلام کردند شهرک نشینان صهیونیست در این روز با پوشش امنیتی نظامیان صهیونیستی وارد مسجد الاقصی شدند. کانال تلگرام القسطل، تصاویری از شعارها و فریاد الله اکبر جوانان فلسطینی در مقابل تعرض شهرک نشینان صهیونیست به مسجد الاقصی تحت حمایت عناصر امنیتی رژیم صهیونیستی را منتشر کرد.
«شیخ عمر الکسوانی» مدیر مسجد الاقصی روز پنجشنبه اعلام کرد: ۴۲۸ شهرک نشین [صهیونیست] امروز به صحنهای مسجد الاقصی یورش بردند.
خبرگزاری فلسطینی شهاب تصاویری از اقدام نظامیان صهیونیست به ضرب و جرح زنان مدافع مسجد الاقصی منتشر کرد.
در همین ارتباط، «ابراهام بلوخ» خبرنگار شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نفتالی بنت، نخست وزیر این رژیم پس از ۱۲ روز ممنوعیت ورود شهرکنشینان به مسجد الاقصی به رغم هشدار گروههای فلسطینی در ۷۴ امین سالروز اشغال فلسطین با تعرض آنها به این مسجد موافقت کرده است.
این در حالی است که هتک حرمت مقدسات مسلمین تنها شامل مسجدالاقصی نبوده و در دور تازه این یورشها، مسجد الابراهیمی در الخلیل نیز از این حملات مصون نمانده است.
نگاهی گسترده به دور جدید حملات شهرک نشینان صهیونیست این واقعیت را بیش از پیش آشکار میکند که هتاکیهایی از این دست به ساحت قدس شریف و قبله نخست مسلمین به فرمان سران ارشد رژیم صهیونیستی و با هدف عادی سازی این هتاکیها علیه مسلمانان صورت میپذیرد؛ هتاکی هایی که مسلمانان فلسطینی نشان داده اند در برابر آن کوتاه نخواهند آمد.
بیشتر سیاسی هست این آرمان تا به خاطر اسلام!
پیگیر مشکل فلسطین و غزه هستن
مشکلات غزه و فلسطین و یمن به ما ربطی نداره باید عربها پیگیری کنند
40سال حمایت کردیم کافیه
کاش می توانستم بگویم درد و بلایت به جانم ،
افسوس برای این کار کوچک هستم و من کار بیهوده نمی کنم ،
پیمان اشراقی.