خانم احمدپور کارشناس امور و برنامه ریزی نظارت و آمایش سرزمین برنامه و بودجه گفت: دولت براساس ماده ۲۷ برنامه ششم توسعه ۱۷ هزار برنامه روستا برای اجرا به دستگاه ها ابلاغ کرده است که امیدواریم در برنامه هفتم توسعه هدفمند پیگیری شود.
به گفته وی، استان ها طیف متعددی از پروژه ها را معرفی کردند به طوریکه ۱۰۰ هزار پروژه اشتغالزایی معرفی شدند.
احمدپور می گوید: سازمان برنامه و بودجه یک مدل مبتنی بر تکمیل زنجیره های ارزش و ایجاد زنجیره های جدید ارزش تدوین کرده است که مجموعه روستاها در قالب زنجیره محصول تولید می کنند.
آقای حبیب جباری معاون امور و برنامه ریزی نظارت و امایش سازمان برنامه و بودجه گفت: در ماده ۲۷ قانون الزام و اجرا نگذاشته است و سازو کارهای اجرایی اعتبار در ردیف های متفرقه فراهم کردیم.
به گفته وی، تخصیص زیرساخت های روستایی محدود کردن تمامی فعالیت های دولت به ماده ۲۷ نیست چرا که در عرصه سخت افزاری زیرساخت های آب، برق و راه به درستی تامین شده است.
جباری می گوید: روستاهای بالای ۲۰ خانوار صد درصد برق مصرفی و ۹۹ درصد شبکه تلفن ثابت برخوردارند.
این مقام مسئول گفت: الگوی کشت در اقتصاد روستا از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که نبود الگوی کشت و مازاد تولید روی دست تولیدکننده ضربه مهلکی به تولید می زند.
آقای مهدی مسکنی معاون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: اگر نگاه ما به روستاها به عنوان قطب تولید باشد، مشکلات مرتفع می شود.
به گفته وی، در روستا راه اندازی یک بقالی همانند محدوده شهری مشکل دارد یا هر فردی می تواند تعدادی دام داشته باشد، درحالیکه اگر برای فرد درآمد با هزینه ها همخوانی نداشته باشد، چه باید کند.
مسکنی می گوید: تکمیل زنجیره ارزش و زیرساخت های لازم برای توسعه کسب و کار در روستا امری ضروری است. براین اساس زیرساخت های حمل و نقل دریایی، هوایی و زمینی باید ایجاد شود.
با توجه به اهمیت آمایش سرزمین و اشتغال روستاها، توجه دولت به ایجاد زیرساخت های لازم و تکمیل زنجیره ارزش به منظور توسعه و رونق روستا و جلوگیری از مهاجرت امری ضروری است.