آقای علی ملکلی گفت: شاخص کل بورس تهران در این هفته با عدد یک میلیون و ۵۱۳ واحد شروع به کار کرد و در پایان هفته با افزایش حدود نیم درصدی، به عدد یک میلیون و ۵۲۱ هزار واحد رسید و هفتهای آرام و بدون فراز و فرود در بورس تهران رقم خورد.
شاخص کل در ادامه روند صعودی خود، این هفته نیز سبز و مثبت بود. تاثیر حذف حجم مبنا از برخی نمادها و همچنین افزایش دامنه نوسان برخی نمادها مورد توجه فعالان بازار قرار گرفت.
از نظر تکنیکالی در رابطه با شاخص کل باید گفت با توجه به اینکه اندیکاتور RSI و MACD واگرایی نشان میدهند و همچنین افزایش عرضهها در روز آخر هفته، انتظار میرود در هفته آتی از روند شتاب صعودی شاخص کم شود و اصطلاحا شاخص کل کمی درجا بزند. اولین حمایت میان مدت شاخص محدوده یک میلیون ۴۵۰ هزار تا یک میلیون ۴۰۰ هزار واحد و همچنین مقاومت جدی شاخص محدوده یک میلیون ۵۵۰ هزار واحد است.
به گفته این کارشناس شاخص کل هم وزن نیز که نماگر بهتری از وضعیت بورس تهران است، عملکردی بهتر از شاخص کل داشت. این شاخص در روز اول کاری هفته با عدد ۴۰۱ هزارواحد شروع به کار کرد و پس از رشد حدود ۲.۳ درصدی، در پایان هفته به عدد ۴۱۱ هزار واحد رسید که نشان دهنده توجه سهامداران به شرکتهای کوچک است.
با توجه به افزایش عرضهها در روز آخر کاری هفته و همچنین واگرایی در اندیکاتورها انتظار داریم این شاخص نیز در هفته آتی روند پرشتابی نداشته باشد و به احتمال زیاد با کمی درجا زدن یا حتی منفی کار خود را پایان دهد. انتظارات از این شاخص نیز در تصویر مشخص است و حمایت اصلی محدوده ۳۸۰ هزار و مقاومت اصلی محدوده ۴۲۰ هزار را برای این شاخص متصوریم.
شایان ذکر است دیدگاههای فوق صرفا تکنیکالی بوده و عوامل و اخبار زیادی میتواند بر روند این شاخصها تاثیر بگذارد. همچنین از دیدگاه تکنیکال برای صعودهای قوی در آینده، کمی نیاز به استراحت داریم.
مذاکرات، تصمیمات اقتصادی و سیاسی دولت از مواردی است که میتواند تاثیرات زیادی بر روند بورس داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، بر اساس این اطلاعیه مقرر شده از تاریخ ۱۴ اردیبهشت مقارن با روز عید سعید فطر، شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) از طریق شرکتها و استفاده از اطلاعات سجامی سهامداران، امکان پرداخت مطالبات سنوات قبل سهامداران را فراهم کند.
بر این اساس تمامی ناشرانی که سود سنوات گذشته سهامداران را به دلایل مختلف از جمله عدم اعلام شماره حساب سهامدار، عدم مراجعه سهامدار به بانک، سجامی نبودن و سایر موارد پرداخت نکردند، باید از تاریخ اعلام شده فوق با هماهنگی سمات نسبت به پراخت سود سنوات گذشته سهامداران اقدام کنند و نتیجه اقدامات را در سامانه کدال منتشر کنند.
سید محسن دهنوی نماینده مجلس،امروز در فضای مجازی نوشت: پس از ابلاغ قانون بودجه ۱۴۰۱ و بخشنامه سازمان بورس، تمامی شرکتهای بورسی، موظف به واریز سود تقسیمی از طریق سجام هستند.
بر اساس اطلاعیههای منتشره از سوی ۹۳ شرکت متقاضی پرداخت سود، در سال جاری تا کنون ۲۶ شرکت روش واریز سود را نسبت به سال گذشته تغییر داده و سجامی شدهاند، اما همچنان ۲۲ شرکت، غیرسجامی هستند که سازمان بورس باید هر چه سریعتر تغییر روش واریز سود این شرکتها را پیگیری کند.
متأسفانه شرکتهای با نماد وصنا، ولشرق و ثبهساز به بهانه واریز سود از سجام، زمانبندی تقسیم سود خود را به تأخیر انداختهاند.
سازمان بورس نباید اجازه تاخیر واریز سود شرکتها به این بهانه را بدهد. سودهای رسوبشده مردم طی سالیان گذشته نیز حقالناس است که واریز آن از طریق سجام باید هر چه سریعتر در دستور کار قرار گیرد. فقط به واریز سود امسال اکتفا نشود و تمامی مانده سود سالهای پیش، از سجام پرداخت شود.