رئیسجمهور در دیدار ژنرال «ویو فنگ» وزیر دفاع جمهوری خلق چین گفت: روابط راهبردی با چین را فارغ از تحولات بینالمللی و براساس اعتماد سیاسی متقابل دنبال میکنیم و اجرای موفق برنامه همکاریهای جامع ۲۵ ساله در این راستا اولویت دارد.
بهمن ۱۳۹۴ رئیس جمهور چین به ایران آمد و در دیدار وی با رهبر انقلاب، دو کشور مناسباتشان را به سطح مشارکت جامع راهبردی ارتقا دادند که منجر به تنظیم توافقی مشهور به قرارداد ۲۵ ساله شد.
۱۲ شهریور ۱۳۹۸ نشریه پترولیوم اکونومیست با انتشار جزئیاتی از متن توافق مدعی سرازیر شدن سرمایهای معادل حدود ۴۰۰ میلیارد دلار (البته در قالب «یوانِ چین» و نه دلار) به بخشهای اقتصادی ایران توسط چینیها شد. رقمی که تقسیم آن بر ۲۵ سال، معادل سرمایهگذاری ماهانه ۱.۳ میلیارد دلاری در اقتصاد ایران است. این میزان سرمایهگذاری خارجی آنقدر بزرگ است که میتواند اقتصاد ایران را متحول کند.
اما حجتالاسلام رئیسی در ادامه سخنانش با اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام، تصریح کرد: آمریکاییها میخواستند با نقض برجام ایران را تحت شدیدترین فشارها قرار دهند اما امروز رسما اعتراف میکنند که در اعمال فشار حداکثری به ایران شکست مفتضحانهای خوردهاند.
ژنرال «ویو فنگ» وزیر دفاع جمهوری خلق چین نیز در این دیدار با ابلاغ سلامهای گرم رئیس جمهور کشورش برای حجتالاسلام رئیسی گفت: تقویت روابط بین ایران و چین همواره و بخصوص در شرایط بحرانی و ناآرام کنونی جهان برای منطقه و جهان امنیتآفرین است.
وزیر دفاع جمهوری خلق چین افزود: ایران و چین میتوانند در همه مسائل جهانی با یکدیگر همکاری داشته و به توسعه صلح و آرامش در جهان کمک کنند.
ژنرال ویو فنگ گفت: یکجانبهگرایی مانع رشد اقتصادی پایدار جهان است.
بعیدم هست کاری انجام بدن فقط حرف
بله هدف تحریم و جبر علیه ملت هست که با تصمیمات غلط شما واردات خودروی ایمن و کم مصرف از دیگر کشورها ممنوع باشه اما هر خودروی بنجل مسخره ی چینی وارداتش آزاد!!!
تو خودرو و لوازم خانگی خوب خارجی ملت رو تحریم کردید و حالا نوبت گوشی های بالای ۶۰۰ دلار شده تا به جاش گوشی های مسخره ی چینی وارد بشه...
چندساله در تور چین و روسیه هستیم در این چندسال تحریم چه کارکردند
با توجه به موقعیت راهبردی و ژیو استراتژیک ایران و سواحل فراوان در جنوب و شمال و نیروی کار و دانشگاهی فراوان ،قطعا ایران عزیز ما میتواند سهم بزرگی از این تولید و تجارت و ترانزیت را به دست بگیرد.
چین برای تثبیت ابرقدرتیش و ایران برای شتاب در رشد و توسعه خود به دانش و فناوری های همدیگر نیاز دارند ،چین و ایران با تولید مشترک میتوانند از خاک همدیگر صادرات و در خاک همدیگر تولید گسترده داشته باشند و همکاری کنند ایران با توجه به موقعیتش میتواند به هاب تولید و صادرات مشترک با چین تبدیل شود.
چین قطعا بزودی زود ابرقدرت جهان خواهد شد و آنانکه از همکاری با این ابر قدرت غافل بوده اند حتما بازنده اند.
حکمت اول نهجالبلاغه:
در فتنه ها چون شتر دو ساله باش ،
نه توانی که با آن بار برند،
نه سینه ای که از آن شير دوشند ،
پ ، ن ،
راه شکست بی بنیان :
قرآن کریم :
وانتظرو إنا معکم منتظران،
پیمان اشراقی.