بحرینی دادستان مرکز استان فارس در جلسهی نظارت برحقوق عامه گفت: همه مقررات لازم مربوط به جلوگیری از خسارت به جنگلها و مراتع و جریمه افراد خاطی تصویب شده و هیچ منع و مشکل قانونی در این زمینه وجود ندارد.
او گفت: در کنار آمادگی دستگاه قضا برای اجرای اقدامات پیشگیرانه و مجازات متخلفان، مدیران دستگاههای اجرایی استان هم باید با همفکری و همدلی در راستای جلوگیری از خسارت به جنگلها و مراتع به ویژه آتش سوزیها پای کار باشند تا شاهد کمترین خسارت در این زمینه باشیم.
بحرینی گفت: بعضی مواقع منابع و امکانات دستگاههای متولی امر، کفاف مقابله با آتش سوزی و حوادث دیگر مرتبط با جنگلها و مراتع را نمیدهد و به همین خاطر لازم است تمامی دستگاههای استان نیروها و تجهیزات خود را در اختیار ستاد بحران قرار دهند.
دادستان مرکز استان فارس همچنین از متخلف شناخته شدن مدیرانی که به این موضوع مهم کمتوجهی کنند خبرداد و گفت: شعب ویژهای برای بررسی پروندههای مربوط به حوزه منابع طبیعی و جنگلها راه اندازی شده است و پروندههای این موضوع هم بدون نوبت رسیدگی میشود.
بحرینی به مقررات جایگزین حبس به عنوان یکی دیگر از برنامههای دستگاه قضا برای توجه بیشتر به این موضوع اشاره کرد و گفت: برای اجرایی کردن این موضوع تدابیر لازم اندیشیده شده است و مانع قانونی وجود ندارد.
او گفت: در قانون برای مرتع داران و کسانی که امتیاز بهره برداری از این مراتع را دارند، اما نسبت به وقوع خسارت در مراتع خود بی تفاوت هستند مجازات مختلفی تعیین شده که حبس، جریمه مالی و ابطال پروانه فعالیت از جملهی این مجازات است.
صمدنژاد مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری فارس هم در این جلسه گفت: پارسال ۵۹۲ آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی و آبخیزداری فارس رخ داده است که از برنامه ریزی برای کاهش این آمار در سال ۱۴۰۰ خبرداد.
او گفت: توسعه و ساماندهی هنگ امداد طبیعت، پیگیری تامین اعتبار برای خرید تجهیزات از محل استانی و ملی، استفاده از ظرفیت خیران طبیعت دوست، جلب مشارکت مردم در حفاظت از عرصههای ملی، احیا و اصلاح مناطق آسیب دیده ناشی از حریق، تشکیل تیمهای واکنش سریع پانزده نفره در تمامی شهرستانها از جمله اقدامات پیشگیرانه برای تحقق این مهم است.